Retkitohtori, näyttelijä Matti Ristinen houkuttelee ”lääkärintarkastukseen” lauantaina 25.5. Helsingin Kampin Narinkkatorille.

Toukokuun 31. päivä avattava Suomen luontokeskus Haltia on valinnut näyttelijä Matti Ristisen retkitohtorikseen.

Ristinen on tuttu monista suomalaisista menestyssarjoista ja elokuvista, kuten Pirunpelto, Kun taivas repeää sekä Kuutamolla.

Katso video: Hän on Haltian retkitohtori.

Kaupunkilaiset voivat nauttia luontotunnelmasta, saada retkitohtorilta ”hoito-ohjeita” elpymiseen sekä Haltiassa että luonnossa ja rauhoittua oikeain nuotion äärelle klo 11.–15.

– Tuomalla palan metsää Narinkkatorille haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että luontoilu on helppoa ja onnistuu vähällä vaivalla, Matti Ristinen kertoo.

Innokkaana luonnossa liikkujana sekä kallio- ja jääkiipeilijänä kunnostautunut Ristinen on toukokuussa nimetty myös yhdeksi Metsähallituksen kansallispuistokummeista.

Muut julkisuudesta tutut kummit ovat Saimi Hoeyr, Fatbardhe Hetemaj, Patrik Borg, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Lauri Tähkä.

Kummien avulla Metsähallitus innostaa ihmisiä virkistäytymään luonnossa sekä osallistumaan vapaaehtoistyöhön kansallisaarteidemme puolesta.

Espoon Nuuksiossa Pitkäjärven rannalla sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia on Suomen ensimmäinen moderni, umpipuusta rakennettu julkinen rakennus

Haltiassa vierailija pääsee kurkistamaan maamme 37 kansallispuiston sykähdyttävimpiin paloihin.

♦ Suomen Luontokeskus Haltia on avoinna klo 9.30–19 (31.5.–30.9.2013) ja klo 9.30–17 (1.10.–14.2.). Suljettu 5.–6.6. sekä jouluaattona ja joulupäivänä.