EU päivitti alueellaan toimintakieltoon asetettujen lentoyhtiöiden luetteloa. Mustalla listalla on esimmäkseen afrikkalaisia ja aasialaisia lentoyhtiöitä.

Nyt listalle päätyi neljä uutta lentoyhtiötä: Ariana Afghan Airlines Afganistanista, Blue Wing Airlines Surinamista, Siem Reap Airways International Kambodzasta ja Silverback Cargo Freighters Ruandasta.

Täydellisessä toimintakiellossa Euroopan yhteisössä ovat kaikki näistä maista lentotoimilupansa saaneet yhtiöt: Angola (paitsi TAAG Angola Airlines) Benin Kongon demokraattinen tasavalta Kongon tasavalta Djibouti Päiväntasaajan Guinea Indonesian tasavalta (paitsi Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Mandala Airlines, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesian Air Asia ja Metro Batavia) Kazakstan (paitsi Air Astana), Kirgisia Liberia Gabon (paitsi Gabon Airlines, Afrijet ja SN2AG) Filippiinit Sao Tomé ja Principe Sierra Leone Sudan Swazimaa Sambia

Jos harrastat omatoimireissuja ja tapanasi on käyttää paikallisia lentoyhtiöitä kaukomailla, etenkin Afrikassa ja Aasiassa, voit hakea lisätietoja täältä - samalla tutustut EU:n kapulakieleen.