Ruotsalaiset käyttävät Euroopan kansoista eniten salanimiä hotelliin majoittuessaan ja vohkivat huoneesta ahkerimmin pyyhkeitä, kylpytakkeja ja tohveleita.

Lähes 10 prosenttia ruotsalaisista on matkoillaan kirjautunut hotelliin väärällä nimellä. Suosituin salanimi on Johansson. Suomalaiset salamajoittujat turvautuvat useimmiten Niemiseen. Yleisin syy salanimen käyttöön on väärä seura. Ruotsalaisista joka kolmas on myös sortunut varastamaan hotellihuoneesta kylpytakkeja, pyyhkeitä ja tohveleita. Niin ikään norjalaiset, irlantilaiset, britit ja ranskalaiset ovat herkkiä viemään tuliaisia hotellihuoneistaan - jokaisesta kansallisuudesta yli viidennes on häipynyt hotellista mukanaan uutta omaisuutta.

Hotels.com toteutti hotellivieraiden rehellisyyttä luotaavan kyselyn Iso-Britanniassa, Irlannissa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa helmi-maaliskuussa 2010. Vastaajia oli 2 700. 10 prosenttia espanjalaisista on kertonut hotellille viettävänsä häämatkaa saadakseen ilmaisia lisäetuja. Yleisimpiä etuja ovat ilmainen kuohuviini- tai samppanjapullo, alennukset huoneen hinnasta tai parempaan huoneeseen siirtäminen. Seuraavaksi eniten "häämatkalaisia" on norjalaisissa ja ranskalaisissa. Naapurimme ruotsalaiset ovat Euroopan rehellisintä kansaa edes tässä asiassa. Jos he sanovat olevansa häämatkalla, he yleensä myös ovat.

Kyselyssä tiedusteltiin myös vastaajien yleistä mielipidettä vilunkipelistä. Italialaiset, norjalaiset ja britit huijaavat hyvällä omallatunnolla ? lomathan ovat kalliita. Tanskalaiset eivät voisi kuvitellakaan turvautuvansa valheisiin lisäetuja saadakseen. Myös saksalaiset, ruotsalaiset, irlantilaiset ja me suomalaiset suhtauduimme huijaamiseen periaatteessa kielteisesti.