Kuva Terttu Levonen
Kuva Terttu Levonen

MATKAOPAS-LEHTI
Pariisi Versailles Giverny à la Helena Petäistö on jatko-osa toimittaja-kirjailijan suosittuun kaupunkikirjasarjaan.

Viime vuonna julkaistu Nizza Cannes Biarriz sai Finnairin jopa avaamaan uuden lentoreitin Biarriziin, ja kirjailija toivookin tällä kertaa taidemaalari Claude Monet’n kotikaupungin Givernyn nostattavan paloa poiketa 75 kilometriä Pariisista länteen.

Pariisi Versailles Giverny à la Helena Petäistö tarjoaa teräviä paikallisvinkkejä, odottamattomia houkutuksia sekä kosolti tuoretta tietoa matkailutilastojen ykköskaupungista. Rakkauden pääkaupunki Pariisista löytyy meille jokaiselle jotakin – historiasta kiinnostuneille, taiteen ystäville, intohimoisille shoppailijoille, herkkusuille, yökyöpeleille ja elokuvafriikeille. Kallista ja hyvää sekä halpaa ja huonoa löytää kaikkialta - Petäistön kirja johdattaa lukijan kivan, charmikkaan ja viehättävän nähtävän, tehtävän ja ostettavan pariin.

Kirjasta löytyy tärppejä niin kokeneelle Ranskan-matkaajalle kuin ensikertalaisellekin.

Petäistö itse aloittaa tuntemattomaan kaupunkiin tutustumisen aina tunnustelemalla tunnelmaa kivijalkakahvilasta käsin, joten luonnollisesti kirjaankin on kerätty tunnelmallisia ja maineikkaita paikkoja nauttia maitokahvi croissantin kera.

Petäistön mielestä rakkainta Pariisissa on se, että jo kotiovelta ulos astuttuaan pääsee klassiseen pariisilaiseen tunnelmaan. Vinkkinä hän antaa Luxembourgin puiston, jonne kannattaa ottaa hyvät eväät mukaan aurinkoiselle piknikille. Samalla voi eläytyä kansallistaiteilijamme Albert Edelfeltin teoksen maisemiin.

Helena Petäistö on tunnettu erityisesti MTV3:n Ranskan-kirjeenvaihtajana, ja hänen nykyinen kotikaupunkinsa on Pariisi.

Pariisi Versailles Giverny à la Helena Petäistö Otavan verkkokaupasta 19,60 €.

Katso Youtubesta Helena Petäistön suulliset vinkit Pariisiin.

Miranda Karagöl