Talous-, design- ja kulttuuri-ihmisten raamattuna tunnettu Monocle nosti Helsinki-Vantaan lentoaseman jo kolmatta kertaa palkintolistalle arvioidessaan maailman lentoasemia. Tälläkin kertaa Monocle ylistää Helsinki-Vantaan hyviä ja helppoja vaihtoyhteyksiä idän ja lännen välillä.

Monocle on kansainvälisiin ilmiöihin, kulttuureihin ja liike-elämään keskittyvä aikakauslehti. Se nimeää vuosittain 50 matkailun huippua eri puolilta maailmaa. Valinnat ulottuvat parhaimmista lentoasemista, hotelleista ja lentoyhtiöistä aina parhaisiin ravintoloihin ja kahviloihin asti. Paitsi vaihtokenttänä, Monocle suitsuttaa myös Helsinki-Vantaan kompaktia kokoa, järkevää materiaalien käyttöä sekä kauppoja, jotka ovat täynnä upeita suomalaisia tuotteita. Helsinki-Vantaa tarjoaa Monoclen mukaan kaikki ne palvelut, joita matkustaja ylipäätään voi tarvita. Vain muutama lentokohde Yhdysvaltoihin puuttuu, lehti toteaa.

Tänä vuonna listoille on päässyt kuusi muuta lentoasemaa. Aasian parhaaksi vaihtokentäksi Monocle nimeää Singapore Changin kentän. Tokion Hanedan lentoaseman lehti mainitsee yleisöpuolen ostosmaailmasta ja Tokion Naritan kentän sen uuden myymälän ansiosta. Honolulun vanha lentoasema saa maininnan tyylikkäästä puun ja sementin käytöstä ja Soulin Incheonin kenttä parhaasta lounge-konseptistaan. Paras lehtikioski puolestaan löytyy Hong Kongin lentoasemalta. Monocle valitsi Helsinki-Vantaan maailman parhaaksi vaihtokentäksi vuonna 2010 ja parhaaksi lentoasemaksi vuonna 2009.

www.helsinki-vantaa.fi

www.finavia.fi

www.facebook.com/lentoasema

www.facebook.com/helsinkiairport

www.twitter.com/helsinkiairport

http://www.monocle.com/