Ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptin asutuskeskuksiin ja suuriin kaupunkeihin.

Muuttuneen poliittisen tilanteen vuoksi Egyptissä esiintyy laajoja mielenosoituksia ja kokoontumisia.

Eilen päivittämässään matkustustiedotteessa ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Niilin laakson asutuskeskuksiin, kuten Kairoon ja Aleksandriaan, ja muihin suuriin kaupunkeihin.

Suositus ei koske Punaisenmeren turistikohteita.

Kairossa ja muissa suurissa kaupungeissa suositellaan välttämään paikkoja, joille väkijoukkoja on kokoontunut tai kokoontumassa.

Matkanjärjestäjien ja viranomaisten ohjeita kannattaa noudattaa. Aikaisemmin harvinaisia ryöstöjä ja varkauksia tehdään jonkin verran enemmän.

Matkailijoita kehotetaan yleiseen varovaisuuteen erityisesti Siinailla. Pohjois-Siinailla matkustamista tulisi pyrkiä välttämään. Etelä-Siinain turistikeskuksissa turvallisuustilanne on normaali.

Viranomaiset eivät kykene takaamaan lomakeskusten ulkopuolella maanteiden turvallisuutta. Sharm el Sheikhistä Pyhän Katariinan luostariin vievällä tiellä on  otettu ulkomaalaisia matkailijoita lyhyeksi aikaa panttivangeiksi vaatien vankilassa olevien henkilöiden vapautusta.

Matkailijoiden on hyvä selvittää ennen matkalle lähtöä teiden turvallisuus. Liikkuminen matkanjärjestäjien yhteiskuljetuksissa on suositeltavaa.

www.formin.fi