Matkamessut avautuvat yleisölle tänään kello 12 ja jatkuvat viikonlopun. Mukana on yhteensä 72 maata.

Matkamessut avautuvat yleisölle tänään kello 12 ja jatkuvat viikonlopun. Mukana on yhteensä 72 maata.

Viime hetkellä mukaan ilmoittautuivat Trinidad ja Tobago sekä Uganda. Uusia eksoottisia tuttavuuksia messuilla ovat myös Nigeria ja Madagaskar.

Matkamessujen käytössä on myös uusi halli numero 7. Sekä ulkomaat että kotimaa ovat nyt samassa tilassa halleissa 6 ja 7.

Tässä lista matkamessujen maista:

http://web.finnexpo.fi/Sites1/Matka/Kavijat/Sivut/Mukanaolevatmaat.aspx

Poimimme messujen runsaasta tarjonnasta 10 tärppiä:

1. Matkaoppaan uusimmassa Matkailun parhaat -äänestyksessä (1/2012) Thaimaa säilytti ykkössijansa nappaamalla lähes neljänneksen äänistä. Uusimmat kuulumiset hymyn maahan osastolla 7d39.

2. Toinen äänestyksemme kestosuosikki on Kreikka, osasto 6b101. Suomi-Kreikka-yhdistys löytyy osastolta 7ey1--32. Samassa rivissä ovat myös muut messuille saapuneet ystävyysseurat.

3. Savonlinnan oopperajuhlat täyttää tänä vuonna sata vuotta. Matkamessujen sydämenä toimii tapahtuma-aukio Savonlinna Opera Festival Plaza, jota myös Show-lavaksi kutsutaan. Lavalla nähdään oopperan lisäksi muun muassa afrikkalaista rumpumusiikkia ja keskiaikainen muotinäytös.

4. Matkamessujen Kotimaan Helmen World Design Capital 2012 Helsingin osastolla 6m109 nähdään muun muassa lasinpuhallusta ja innostusohjelmaa. Helsinki World Design Capital esittäytyy joka päivä Show-lavalla.

5. Maailman suurimman risteilijän Allure of the Seas -aluksen mallihytti on koemaattavissa Royal Caribbean Cruisesin osastolla 6d71.

6. Uusi Tasty Travel -alue tarjoaa Välimeren herkkuja ja kotimaan tilaviinejä, osastot 7f1 ja 7k1.

7. Sukelluskylä Dive Villagessa on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan pulahtamista veden alle ja ottaa ensituntumaa harrastukseen. Sukelluskylässä saat myös tietoa parhaista sukellusmatkakohteista ja varusteista.

8. Voiko matkailu olla vastuullista ja kestävää? Aiheesta puhuu kehitysministeri Heidi Hautala perjantaina  kello 14 Show-lavalla. Kello 16 samassa paikassa ulkoministeri Erkki Tuomioja pohtii Onko turvallista matkustaa?

9. Puola järjestää yhdessä Ukrainan kanssa jalkapallon EM-kisat 2012 kesä--heinäkuussa. Puolan osasto on 6a89 ja Ukrainan 7b48 ja 7b44.

10. Tämän päivän matkailuauto on kuin kesämökki pyörien päällä. Uusimmat mallit ovat esillä Caravan-messuilla halleissa 1, 2, 3.

 

• Matka 2012 -messut ovat avoinna perjantaina 20.1. kello 12--19.,

lauantaina 21.1. kello 10--18 ja sunnuntaina 22.1. kello 10--18.

Sisäänpääsy 15 €.

 http://web.finnexpo.fi/Sites1/Matka/Sivut/default.aspx

 

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.