Amsterdamin Lloyd Hotel & Cultural Embassy on kunnianhimoinen kulttuuriviritelmä, jossa voi yöpyä 1--5 tähden huoneissa.

Amsterdamin Lloyd Hotel & Cultural Embassy on kunnianhimoinen kulttuuriviritelmä, jossa voi yöpyä 1--5 tähden huoneissa.

Jos rikas mutta boheemi Niklas Herlin perustaisi Suomeen hotellin, se voisi olla jotain tällaista. Tämä tulee mieleen Lloyd-hotellin hississä, joka on Kone-yhtiön valmistama.

Lloyd-hotellissa on 117 huonetta alkaen yhdestä tähdestä viiteen tähteen asti. Halvimmissa ei ole omaa suihkua vaan suihku sijaitsee käytävällä. Silti yhden tähden huoneetkin ovat kauniisti ja kekseliäästi sisustettuja. Viiden tähden huoneesta voi löytää jopa flyygelin ja muuta luksusta.

Omassa neljän tähden huoneessani oli iso avara kylpyhuone ison eteisen ja ison makuuhuoneen välissä. Näköala viidennestä kerroksesta on huikea kahteen suuntaan. Olin kiitollinen minua odottavasta lautasellisesta makeita appelsiineja, omenoita ja rypäleitä. Lisäksi rakastuin isoon valkeaan muovijakkaraan, jonka sisällä oli lamppu.

Pitkään mietin, lähteäkö lähibaariin, joka näytti vetävän puoleensa hyväntuulisia amsterdamilaisia kuin magneetti. Lopulta kuitenkin jäin untuvapeiton alle romanttisesti viimeisteltyyn korkeaan huoneeseeni matkalukemiseni Eat Pray Love -kirjan kanssa.

Aamupala kymmentä eri kansallisuutta edustavan matkailijan kanssa herätti huomaamaan, miten jokainen ilahtuu herkkuja notkuvasta pöydästä ja rennoista tarjoilijoista. Lloydissa työskentelee ihmisiä, jotka kaatavat kahvia hymyillen ja nauttivat silmin nähden voidessaan kantaa noutopöytään kerta kerralta pulleampia voisarvia ja värikkäämpää hedelmäsalaattia.

Vuonna 2004 avatun hotellin tilat inspiroivat hotellivieraita paitsi rupattelemaan keskenään ja löytämään uusia ideoita myös tutkimaan hotellirakennuksen historiaa. Portaikkoon on pystytetty menneisyysaiheinen näyttely. Tyylikäs tiilitalo rakennettiin 1920-luvulla alun perin siirtolaisten välietapiksi heidän matkallaan Yhdysvaltoihin. Itä-Euroopan nuoret, vanhat ja lapset lepäsivät ja odottivat talon suojissa pitkälle laivamatkalle pääsyä. Tuon vaiheen jälkeen talo toimi muun muassa nuorisovankilana ja taiteilijoiden työskentelytilana. Siinäpä on historian siipien suhinaa enemmän kuin yhden yön hotelliuniin.

http://www.lloydhotel.com/

Maria Rinne, kuva Lloyd Hotel

Jos Gran Canaria on jo nähty, mutta kohtuullinen lentomatka houkuttaa, lähde La Gomeralle.

Gran Canaria on Kanariansaarten klassikko, josta löytyy aurinkoa, viinitarhoja, mukavaa ajanvietettä sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Joko olet kokenut nämä helmet?

  1. Puerto de Mogan, Kanarian Venetsia, on sympaattinen päiväkohde. Nappaa herkkujäätelö Gelatomaniasta ja istahda ihastelemaan alueen veneitä. Avenida Varadero 20, Puerto de Mogan.
  2. Vuokraa auto ja tee retki Gran Canarian ihaniin vuoristokyliin. Suuntaa Teroriin ja kuvaa uskomattomat, kanarianmännystä tehdyt parvekkeet!

Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock
Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock

Jos kaipaat jotain uutta, valitse kohteeksi La Gomera. Sen vihreiden kukkuloiden kauniissa kylissä paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaiset patikointimahdollisuudet ja koskematon luonto houkuttelevat luonnonystäviä tälle pienelle Kanariansaarelle.

  1. Casa rural, La Gomeran oma majoitusmuoto eli mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa, tarjoaa persoonallisia yöpymisvaihtoehtoja. Nuku ihanassa Hotel Rural Ibo Alfarossa, jonka terassilta on upeat näkymät Atlantille. Kahden hengen huone alkaen 70 € / yö.
  2. San Sebastíanissa, saaren pienessä, mutta maalauksellisessa pääkaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Testaa kehuttu La Salamandra -ravintola. Calle Real 16, 38800 San Sebastían.
  3. Valle Gran Rey on täynnä loistavia vaellusmahdollisuuksia. Pulahda vaelluksen jälkeen mereen joltain kylää ympäröivältä rannalta. Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella myös Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta.

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.