Kuka väitti, että sukat sandaaleissa eivät ole muodikkaat. Kuva: Shutterstock
Kuka väitti, että sukat sandaaleissa eivät ole muodikkaat. Kuva: Shutterstock

Suomalainen turisti ei ole pelkkä sukat sandaaleissa -tyyppi, vaan jotain kaunistakin.

Suomi-paita, punakat posket, iso maha ja sandaalit sukissa. Kun vitsaillaan sillä, miltä suomalainen turisti näyttää, tämähän se mielikuva on. Mutta on suomalaisuudessa jotain kaunistakin: maanläheistä, hienostelematonta, seesteistä.

Kysyimme lukijoiltamme, mistä he tunnistavat ulkomailla toisen suomalaisen. Perinteisten sukat sandaaleissa -vinkkien lisäksi suomalaiset paljasti yllättävätkin asiat, kuten se, että kaukana kotimaasta hiljaiseksi mielletty kansa puliseekin puheliaana ja kovaäänisesti.

Tästä suomalaisen tunnistaa:

Käytännöllinen, mukava, isomahainen – mutta on siinä myös jotain kaunista

"Ani harvoin erehdyn: pukeutuminen on käytännöllistä ja mukavaa. Naisilla caprit tai vajaamittaiset housut. Jalassa tarrasandaalit, jaloissa usein sukat. Miehillä tukeva vatsa (tosin koskee myös vaikka saksalaisia ja venäläisiä), ehkä jollain jopa vielä vyölaukku. Suomalainen nyt vaan on suomalaisen näköinen. Usein ylipainoinen, kovaääninen, epämuodikkaasti pukeutuva."

"Vaatteet ovat mukavuusasteeltaan tappiin viriteltyjä."

"Vyölaukku, sukat sandaalien kera, Suomi-paita, lompakko perstaskussa ja huono kielikorva."

"Siinä olemuksessa on jo jotain. Ehkä ryhdissä ja tavassa kommunikoida muiden kanssa. Jotain kauniisti sanottuna maanläheistä ja hienostelematonta. Suomalaiset eivät myöskään ole kovin tietoisia ympäristöstään ja harvemmin yrittävät esittää ulospäin mitään."

Eksyksissä tai omassa rauhassa

"Silmälasit naisilla, ns. "eksyksissä" oleva habitus, ei osata pukeutua kunnolla oikeisiin tilanteisiin (mm. "pitää olla mukavat vaatteet") ja iso vatsa nuorillakin."

"Suomalaisen turistin eksysissä oleva katse ja olemus paljastaa aina!" 

"Toisen suomalaisen äkkää aika usein etsimällä ihmisen, joka seistä öllöttää aivan rauhassa. Etenee verkkaiseen tahtiin, omaa vauhtiaan. Ei stressaa ympäristöä. Siinä on jotain hienoakin. Suomalainen seisoo vähän syrjässä ja tarkkailee."

Ei niin hiljainen kansa

"Lapsia komennetaan kovaäänisesti, valitetaan joka asiasta ja kuljetaan laumana kuin pässit narussa. Usein ollaan myös tukevassa laitamyötäisessä, etenkin miespuoliset voi tästä tunnistaa. Ulkoiset merkit, kuten vyölaukut lienevät toivottavasti historiaa."

"Jos pariskunta on ulkomailla, niin se on yleensä nainen, joka puhuu englantia esimerkiksi ravintolassa. Suomalaiset myös kulkevat ryhmissä, jos suinkin mahdollista. Varsinkin miesryhmät ovat kovaäänisiä ja arvostelevat näkemiään naishenkilöitä."

"Suomalaisilla on yleensä jokin Suomeen liittyvä asuste päällä. Tai sitten hän on aivan jumalattomassa kännissä."

"Yleensä puhutaan kulkuvälineissä ja julkisilla paikoilla kovaan ääneen ja yleensä vielä jotain tyhmää, koska luullaan, ettei kukaan muu ymmärrä."

"Suomalaisia pidetään jostain kumman syystä hiljaisina ihmisinä. Tosiasiassa suomalaiset kailottavat omiaan ja huutavat etenkin lapsilleen enemmän kuin ketkäät muut."

olio

Tämä paljastaa suomalaisen turistin ulkomailla

Yksi mistä tunnistaa suomalaisen, on pukeutuminen ristiriitaisesti. On sekä juhla- että arkivaatteita ja -tyyliä. Naisella esim. permanentti huolella kiharrettu, meikkiä, yleensä huulipunaa, puolijalokivikorvakorut ja muut juvelit, melko isot, jonkinnäköinen ulkoilutakki tai pusakka, suorat kangashousut ehkäpä prässillä ja mukavat kengät, lenkkitossut tai sandaalit, käsilaukku. Miehillä pusakka ja prässihousut sekä mukavat, pehmeät kengät. Lenkkarit ovat myös vaihtoehto. Ihan söpöä, vaikka ei...
Lue kommentti

Jos Gran Canaria on jo nähty, mutta kohtuullinen lentomatka houkuttaa, lähde La Gomeralle.

Gran Canaria on Kanariansaarten klassikko, josta löytyy aurinkoa, viinitarhoja, mukavaa ajanvietettä sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Joko olet kokenut nämä helmet?

  1. Puerto de Mogan, Kanarian Venetsia, on sympaattinen päiväkohde. Nappaa herkkujäätelö Gelatomaniasta ja istahda ihastelemaan alueen veneitä. Avenida Varadero 20, Puerto de Mogan.
  2. Vuokraa auto ja tee retki Gran Canarian ihaniin vuoristokyliin. Suuntaa Teroriin ja kuvaa uskomattomat, kanarianmännystä tehdyt parvekkeet!

Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock
Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock

Jos kaipaat jotain uutta, valitse kohteeksi La Gomera. Sen vihreiden kukkuloiden kauniissa kylissä paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaiset patikointimahdollisuudet ja koskematon luonto houkuttelevat luonnonystäviä tälle pienelle Kanariansaarelle.

  1. Casa rural, La Gomeran oma majoitusmuoto eli mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa, tarjoaa persoonallisia yöpymisvaihtoehtoja. Nuku ihanassa Hotel Rural Ibo Alfarossa, jonka terassilta on upeat näkymät Atlantille. Kahden hengen huone alkaen 70 € / yö.
  2. San Sebastíanissa, saaren pienessä, mutta maalauksellisessa pääkaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Testaa kehuttu La Salamandra -ravintola. Calle Real 16, 38800 San Sebastían.
  3. Valle Gran Rey on täynnä loistavia vaellusmahdollisuuksia. Pulahda vaelluksen jälkeen mereen joltain kylää ympäröivältä rannalta. Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella myös Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta.

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.