Me Naiset
|
Iida Riekko
Helsingistä Tallinnaan on vain pieni pyrähdys, joten lyhyessäkin ajassa ehtii paljon.
Helsingistä Tallinnaan on vain pieni pyrähdys, joten lyhyessäkin ajassa ehtii paljon.

Kun matkustaa lähelle, ehtii perillä paljon lyhyessäkin ajassa. Kokeile vaikkapa pastanauhaa pyörittelyä kokin kanssa.

Taikinaköntti muuttuu siistiksi levyksi, kun kokki Davide Alberoni pyöräyttää sen pari kertaa pastakoneen läpi. Sitten hän kierittää taikinan rullaksi, jonka leikkaa nauhoiksi, fettuccineiksi. Näyttääpä helpolta. Kokeilen perässä, mutta taikina ei taivukaan amatöörin käsissä.

– Ei noin! Davide huutaa ja opastaa italian ja englannin sekoituksella, kuinka veitsi pitää liu’uttaa rullan läpi.

Nyt alkaa sujua. Lopulta kippaamme kattilaan keon ihan itse tehtyä pastaa. Se maistuu ja tuoksuu taivaalliselta tomaattikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alberonin tuorepastakurssit ovat Sikke Sumarin perustaman kokkikoulu Köökin hittituote. Koulu avasi ovensa syksyllä Tallinnan vanhassakaupungissa, kauniisti remontoidussa vanhassa holvihuoneistossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhe, ystäväpiiri tai työporukka voi tilata itselleen räätälöidyn kokkikurssin. Tuorepastan sijaan voi perehtyä vaikka viiriäisen valmistukseen tai suklaan eri vivahteisiin.

Kurssi kestää yleensä iltaviidestä kahdeksaan, sen jälkeen nautitaan työn tuloksista. Kokkauspöydän ääreen mahtuu enimmillään 12 ihmistä, mutta suurempi ryhmä voidaan jakaa eri puuhiin.

Köök on sukua Saarenmaalla toimivalle Namastelle, jossa Sikke ja Davide ovat isännöineet suosittuja harrastajakokkien kursseja jo kolme kesää.

Tärppejä Tallinnan

Keskiaikaiset yöunet

Jos Tallinnassa piipahtaa vain päiväristeilyllä, yöelämä ja tasokkaat illallisravintolat jäävät testaamatta. Kannattaa jäädä yöksi ja valita hotelli, joka on elämys sinänsä. Vanhankaupungin tunnelmallinen majapaikka on Viru Inn, joka toimii keskiaikaisessa talossa. Kaikki 16 huonetta ovat erilaisia; niitä yhdistää vain romanttinen, antiikkivaikutteinen sisustus. Ei ihme, että hotellin sviitti on usein hääyökäytössä.
Viru Inn, Viru 8. Kahden hengen huoneet alkaen 200 €/yö.

Hunaja hellii

Selkää kihelmöi, kun sille leviää viileää hunajaa kauneushoitola City Spassa. Iho venyy, kun rakeinen hunaja kuorii sen pintaa. Sitten hierojan riuskat sormet uppoavat hartioihin. Taivaallista! Hoidolla on kuulemma myrkkyjä poistava vaikutuskin.
City Spassa on tarjolla myös kookosmaitokuorintaa, kuumakivihoitoa ja tiibetiläistä aromaterapeuttista hierontaa. Moderni hoitola ei ole kaupungin halvimpia, mutta varmasti viihtyisimpiä.
City Spa, Rävala 4. Puolen tunnin hunajahieronta 35 €. Saunaosasto 32 €.

Kiehtova käsityökatu

Tallinna on käsitöiden ystävän mekka. Jos haluaa ostaa laatutavaraa tai vain seurata lasinpuhallusta ja hatuntekoa, kannattaa kävellä pieni Katariinan käytävä (Katariina käik) päästä päähän. Katariinan kiltaan kuuluvat käsityöläiset ja taiteilijat valmistavat ja myyvät töitään keskiaikaisissa verstaissa. Hinnat ovat kohtuulliset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla