Puerto de la Cruzin suomalaisyrittäjät paljastavat Matkaoppaan lukijoille kotisaarensa parhaat paikat. Lue neljä loistavaa vinkkiä.

Puerto de la Cruzin suomalaisyrittäjät paljastavat Matkaoppaan lukijoille kotisaarensa parhaat paikat.

Hieroja Anne-Mari Haireche:

Laulamaan La Bambaan.

Suosikkiravintoloitani Puertossa ovat El Padrino ja Zebra. Vuoriston pikkukylistä löytyy mukavia paikkoja. La Victorian kylässä suosikkini on Casa Esteban. Pubeissa viihdyn paremmin kuin tanssipaikoissa. Saatan myös poiketa suomalaisessa La Bambassa. Siellä on joskus hyvinkin kansainvälinen karaokemeininki. Seuraan mielelläni myös perinteistä kanarialaispainia, luchaa.

Ravintoloitsija Jorma Tuominen:

Vaellusretkelle havumetsään.

Vapaahetkinäni käyn lenkillä, ja olenpa joskus ehtinyt hetkeksi Playa Jardin -rannalle nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Vaeltelu havumetsä vyöhykkeen lenkkipoluilla sopii suomalaiselle sielulleni. Yön yli kestävä retki Teiden kansallispuistoon kuuluu toteutumattomiin haaveisiini.

Kukkakauppias Tuula Mäkinen:

Ostoksille Orotavaan.

Ostoksille poikkean La Orotavan viehättävään pikkukaupunkiin. Siellä on runsaasti liikkeitä, joista saa mukavia vaatteita ja edullisia kenkiä.

Santa Úrsulan kylässä on edullisia ja hyviä ruokapaikkoja. Los Asadores lähellä Botánicon kasvitieteellistä puutarhaa kuuluu myös kantaravintoloihini. Kun lähdemme ystävien kanssa illastamaan, päädymme usein Los Realejosiin ravintola Edymarkaan. Siellä nautimme maalaisherkkuja.

Kuvataiteilija Terttu Schroderus- Gustafsson:

Konserttiin Santa Cruziin.

San Juan de la Ramblassa pääsen vaeltamaan suoraan kotiovelta. Uskaltaudun kävelysauvoineni myös patikkareittien ulkopuolelle. Teiden rinteillä käyn myös sienessä.

Saaren alkuasukkaiden, guanchien, historia kiehtoo. Vaeltaessani mietin, ketkä polkuja ovatkaan ennen tallanneet. Minua kiinnostavat taidenäyttelyt ja museot. Auditorio de Tenerife Santa Cruzissa tarjoaa hienoja konsertteja. Karnevaalit ja pääsiäisaika ovat oiva sukellus paikalliseen kulttuuriin.

Matkatietoa Teneriffasta.

- Tenneriffa on suurin Kanariansaarista. Asukasluku on noin 800 000, joista pääkaupunki Santa Cruzissa 225 000 ja Puerto de la Cruzissa 30 000.
- Matkailijoita lähes 4 milj. vuosittain.
- Ilmasto on lämmin ja leppoisa läpi vuoden. Keskilämpötila marras-maaliskuussa noin +20 ºC. .
- Aikaero Suomeen -2 tuntia.

Teksti: Riitta Annala

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 7/2008

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.