Me Naiset
|
Sinikka Tierna

Malagassa maistuvat churrot, kala ja mojitot.

Kala-tapaksia ja fuusioruokaa

Kun nälkä yllättää, Malaga on mainio kaupunki, sillä ravintoloita ei ole vaikea löytää. Unicibayn aukiolta löytyy esimerkiksi makoisia tapas-baareja. 

Tapas-tarjottimella on ehdott¬masti kalaa, etenkin paistettua. Tun¬nussana herkullisille kalatapaksille on fritura. Tyypillinen herkku on boquerones eli sardellia eri tavoin.

Malagasta löytää myös modernimpaa ruokaa, sillä kaupungissa jyllää fuusiokeittiön buumi. Sushin ja serranokinkun liitto ei ehkä kuulosta houkuttelevalta, mutta helpompiakin yhdistelmiä löytyy. Esimerkiksi belgialaisen isännän Pomelo, joka soveltaa Thaimaan, Kreikan ja Espanjan ruokakulttuurit sujuvasti yhteen. Huippukokki Dani Garcian La Moraga -ravintolassa on tarjolla ihmeellisiä mutta maukkaita versioita andalusialaisen keittön klassikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pomelo, Alamos 8
La Moraga, Fresca 12

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paikalliset vinkkaavat

”Yöelämän must-juttu on mennä hotellien kattoterasseille juomaan drinkkejä ja nauttimaan näköaloista. Korkeiden rakennusten katot eivät yleensä ole tavalliselle kansalle avoimia, mutta näihin baareihin ei ole edes sisäänpääsymaksua. Mene vain hissillä ylös, tilaa vaikka caipirinha ja ihastu maisemiin!"

Hotel AC Málaga, Cortina del Muelle 1, www.ac-hotels.com
Hotel Larios, Marqués de Larios 2, www.hotel-larios.com
Hotel Molina Lario, Molina Lario 20–22, www.hotelmolinalario.com

”Suosittelen retkeä Malagan itäisille rannoille. Pedregalejon alueella on monia mahtavia vanhoja kalaravintoloita. Aivan El Palon ranta-alueen päästä löytyy ravintola El Tintero. Siellä ei ole ruokalistaa, vaan tarjoilijat tulevat annosten kanssa saliin ja lautasen saa se, joka ehtii huutaa sen itselleen. Myös maksaminen onnistuu vain silloin, kun tietty henkilö ilmoittaa laskuttavansa, "yo cobro". Tunnelma on paras – mutta myös meluisa – lounasaikaan viikonloppuna."

Itäisille rannoille pääsee keskustasta Alameda-kadulta bussilla numero 11.

”Sunnuntaina on ehdottomasti syötävä churroja (munkkeja) kaakaon kera. Monien ikisuosikki on vuonna 1932 perustettu Casa Aranda. Maineikkain kahvila on puolestaan Cafe Central keskustan pääaukiolla. Sieltä alkoi malagalaisten oma tapa tilata kahvia, mistä on tehty opastukseksi kyltti. 

Myös itämaiset teehuoneet ovat erittäin suosittuja, ja niihin voi piipahtaa mihin aikaan tahansa. Jopa nuoret menevät mieluummin tyynyjen päälle teekupposen ääreen kuin yökerhoon. Kiva paikka on esimerkiksi La Teteria, joka on usein täynnä.”

Casa Aranda, Calle Herrería del Rey 3
Cafe Central, Plaza de la Constitución
La Tetería, San Agustin 9

”Paikalliset todella nauttivat kaupungistaan ja ottavat siitä kaiken irti. Nykyisin minua kiehtovat enemmän pikkukylät Malagan lähistöllä. Siellä on aitoja kyläravintoloita, joista saa andalusialaisia herkkuja. Omassa kotikylässäni Benalmádena Pueblossa ei ole mitään ihmeellistä, vain valkoisia taloja ja kapeita katuja, mutta silti siellä on ihana tunnelma.”

Benalmádena Puebloon ja muihin lähi¬kyliin pääsee Malagasta bussilla, matkaa on noin 25 kilometriä.
Ravintolavinkit Benalmádena Pueblossa: Casa Fidel, Maestra Ayala 1 ja Perla, Ibiza 2, www.restaurantelaperla.net 

Vinkit antoivat journalismin tutkija ja opettaja, perheenäit Bella Palomo ja tanskalaissyntyinen, Espanjassa 22 vuotta asunut vintagekauppa Find de Luxen omistaja Ricky Lunding.

Mojito on ykkönen

Malagalaisten suosikkijuoma ei ole olut tai punaviini vaan mojito. Illan hämärtyessä mintunmakuisia drinkkejä tarjoillaan yhä isommista laseista, yhä halvemmalla. Litra mojitoa vitosella ei ole kuitenkaan maultaan mahtavin. Parasta on nautiskella huolella valmistettu lasillinen vanhan kirkon kupeessa. Plaza San Ignaciolla sijaitseva BiCoCa on hyvä valinta myös välittömän henkilökuntansa puolesta.

Miten perille?

Helsingistä pääsee Malagaan päivittän suoralla lennolla. Lentoyhtiöt ovat Finnair ja Air Finland. Meno-paluu maksaa noin 200–500 euroa. Välilaskulla Malagaan lentävät esimerkiksi Lufthansa ja SAS.

Sisältö jatkuu mainoksen alla