Herkut ja hemmottelu ovat Riian valttikortteja.

Jos kaipaat edullista shoppailu- ja hemmottelulomaa, Latvian pääkaupunki Riika on mainio kohde. Laadukkaita kylpylöitä ja kauneushoitoloita löytyy joka makuun. Hinnat ovat Tallinnan tasoa.

Riika on kiinnostava sekoitus saksalaista hansakaupunkia, venäläistä arkkitehtuuria ja modernia nykyisyyttä. Vanhankaupungin kapeat kujat ja hyväkuntoiset, koristeelliset jugendtalot ovat nähtävyys jo itsessään. Jalat alle ja kortteleihin seikkailemaan! Tiiraile ylös, hienoimmat
ornamentit löytyvät katonrajoista.

Kävijän kannattaa piipahtaa ainakin 1200-luvun tuomiokirkossa sekä miehitysmuseossa, joka kertoo synkkää tarinaa elämästä Neuvostoliiton ja natsi-Saksan miehityksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ostoksille on kätevä kipaista vanhankaupungin Galerija Centrsiin, joka on pullollaan sesongin muotia. Jos aikaa jää, kysy lippuja oopperaan. Halvimmillaan kulttuurielämys irtoaa muutamalla eurolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

www.riga.lv

Aitoja makuja

Herkullinen kanelin tuoksu tulvii nenään. Idyllisen kahvila Kanelan vetonauloja ovat kotitekoiset pikkuleivät, joita on valikoimissa kymmeniä. Raaka-aineet ovat laadukkaita, keinotekoiset maku- ja säilöntäaineet ovat pannassa.
Dzirnavu iela 84, Berga Bazars

Hetki hemmottelulle

Jomottaako päätä, kiristääkö hartioita? Hoitajan pehmeät kädet löytävät kaikki selän jännitykset. Taivaallinen hieronta ja vartalonkuorinta tehdään ihanantuoksuisilla luomutuotteilla. Käsittelyn jälkeen mieli liitelee korkeuksissa. Viiden tähden Dome-spassa asiakas saa rentoutua rauhassa, sillä hoitohuoneita on vain muutama. Tunnin anti-stress-hoito, 85 euroa, on hintansa väärti.
Miesnieku str. 4, www.domespa.lv

Elämysten tori

Riian keskustori on pystytetty neljään valtavaan, entiseen Zeppelin-ilmalaivahalliin. Hilkkapäiset ”maitomummot” kauhovat rahkaa purkkeihin. Yksi myyjä houkuttelee maistamaan tymäkkää savumakkaraa. Tarjolla on kaikkea mahdollista kaviaarista käsilaukkuihin.

Vaikkei mitään ostaisikaan, vilkasta torielämää on hauska katsella. Vilinää riittää, sillä asiakkaita käy päivittäin jopa 150 000.

Luomua lounaaksi

Hasselpähkinällä maustettu sellerisosekeitto vie kielen mennessään. Keittoa lautaselle kauhova Rihards Fridenbergs tarjoilee höyryävää luomusoppaa trendikkäässä Berga
Bazars -korttelissa. Alueelle pystytetään joka toinen lauantai luomutori. Myyntipöydät notkuvat latvialaisia herkkuja: tyrnimarmeladia, porkkanapiirakoita ja aromaattisia teesekoituksia.

Illallisen voi nauttia vanhan autokorjaamon tiloihin kunnostetussa trendikkäässä Garage-ravintolassa. Vaikka huippusuositun paikan ovat löytäneet myös nimekkäät maailmantähdet, kuten Kylie Minogue, hinnat hykerryttävät. Pääruoan saa 10 eurolla ja lasin viiniä vitosella.
www.bergabazars.com, www.vinabars.lv

Helppo lähteä

Air Baltic lentää Riikaan Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Lappeenrannasta, Vaasasta, Kuopiosta, Oulusta, Rovaniemeltä ja Kittilästä.
www.airbaltic.com

Käytä käteistä 

Riiassa on turvallista liikkua, mutta maalaisjärjen käyttö on sallittua. Tungoksessa käsilaukkua on hyvä pitää silmällä. Varsinkin iltaisin ravintoloissa ja takseissa kannattaa maksaa
käteisellä. Luottokortteja saatetaan kopioida, ja liikalaskutus on yleistä.

Lue myös matkavinkit Jurmalaan:
Jurmala on Latvian Riviera 

Sisältö jatkuu mainoksen alla