Omatoimireissulla pääsee Teneriffalla vaikka La Orotavan kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Kuva: Shutterstock
Omatoimireissulla pääsee Teneriffalla vaikka La Orotavan kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Kuva: Shutterstock

Kanarian saaret hemmottelevat omatoimimatkaajaa: majoituksen ja autovuokran hinnat eivät päätä huimaa.

Kanarian saarille pääsee tarjouspakettimatkalle pilkkahintaan, mutta omatoimimatkaaja näkee saaria monipuolisemmin ja asuu eksoottisemmin. Siispä matkaan!

Lennot

Gran Canarian ja Teneriffan saarille pääsee suorilla lennoilla. TUI-matkatoimisto lennättää molemmille saarille Tampereelta kerran viikossa huhtikuun puoliväliin asti. Suoria lentoja on Finnairilla ja Norwegianilla.

Jos sietää yhden välilaskun, pääsee Helsingistä Teneriffalle myös KLM:n, Air Berlinin tai vaikkapa Iberian siivin. Iberian välilasku on Madridissa, joka voi olla kiva kaupunkilisä rantalomalle. Gran Canarialle vievät yhdellä välilaskulla ainakin SAS, Iberia ja KLM.

Majoitus

Airbnb-tarjontaa piisaa, ja jokaiseen makuun. On hotellimaisia, joiden pihalla on aidatut uima-altaat, kaupunkiasuntoja ja sitten ihanan kummallisia: keskellä maaseutua tai vuoristoa, luolia, ankkuroituja purjeveneitä, taloja keskellä ei mitään.

Airbnb-kämpät ovat MYÖS edullisia: neljän hengen asunnon voi saada 60 eurolla yö. Jos yövyt muualla kuin turistikylissä, pääset halvemmalla ja koet enemmän. Miten olisi päivä paikallisten suosikkirannoilla ja ilta korttelibaarissa espanjalaisten kanssa?


Yöksi vanhaan suklaatehtaaseen? Kuva: Boutique Rooms

Suomenkielistä palvelua toivoville: suomalaisen pariskunnan The Boutique Rooms majoittaa sinut Gran Canarialla Las Palmasin vanhassakaupungissa vaikkapa entiseen suklaatehtaaseen. Saat myös hyviä matka- ja ravintolavinkkejä.

Teneriffalla kannattaa etsiä majoitusta saaren rauhallisemmasta pohjoisosasta, sillä turistikohteet ovat etelässä.

Leirintäalueita on paljon. Kokeile vaikka mökin vuokraamista tai telttailua!


Pohjois-Fuerteventuralla saa ajaa dyynien keskellä. Kuva: Shutterstock

 

Liikkuminen

Esimerkiksi Lanzarotella hienoimmille rannoille, kuten Papagayolle, pääsee vain omalla autolla. Auton vuokraaminen siis kannattaa. Kanarialla vuokraaminen on erittäin halpaa ja tiet ovat hyviä. Liikennekään ei ole pahimmasta päästä. Pienillä saarilla autossa ei tarvitse istua koko päivää.

Saarelta toiselle pääsee autolautoilla tai katamaraaneilla, joten lomaan voi yhdistää kaksikin eri saarta.

Mitä tehdä?

Teneriffalla ja Gran Canarialla voi yhdistää kaupunkiloman saaren pääkaupungissa ja ranta-, vuoristo- tai maaseutuloman.

Syömään Teneriffalla

Jos kaipaat oikeaa paikallistunnelmaa, mene Teneriffalla syömään autotalliravintolaan. Ei ehkä kuulosta herkulliselta, mutta viinitilojen pikkuisissa guanchinche-ravintoloissa on ainutlaatuinen tunnelma.

Oikeasti guanchinchien tarkoitus on myydä tilan viinejä, mutta talon väki tarjoilee samalla myös syötävää. Ruoka on erinomaista, taatusti paikallista ja edullista.

Milloin mennä?

Omatoimimatkaajan kannattaa välttää sesonkiajan hintoja. Syksy marraskuun loppuun asti on parasta aikaa.

Jos Gran Canaria on jo nähty, mutta kohtuullinen lentomatka houkuttaa, lähde La Gomeralle.

Gran Canaria on Kanariansaarten klassikko, josta löytyy aurinkoa, viinitarhoja, mukavaa ajanvietettä sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Joko olet kokenut nämä helmet?

  1. Puerto de Mogan, Kanarian Venetsia, on sympaattinen päiväkohde. Nappaa herkkujäätelö Gelatomaniasta ja istahda ihastelemaan alueen veneitä. Avenida Varadero 20, Puerto de Mogan.
  2. Vuokraa auto ja tee retki Gran Canarian ihaniin vuoristokyliin. Suuntaa Teroriin ja kuvaa uskomattomat, kanarianmännystä tehdyt parvekkeet!

Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock
Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock

Jos kaipaat jotain uutta, valitse kohteeksi La Gomera. Sen vihreiden kukkuloiden kauniissa kylissä paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaiset patikointimahdollisuudet ja koskematon luonto houkuttelevat luonnonystäviä tälle pienelle Kanariansaarelle.

  1. Casa rural, La Gomeran oma majoitusmuoto eli mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa, tarjoaa persoonallisia yöpymisvaihtoehtoja. Nuku ihanassa Hotel Rural Ibo Alfarossa, jonka terassilta on upeat näkymät Atlantille. Kahden hengen huone alkaen 70 € / yö.
  2. San Sebastíanissa, saaren pienessä, mutta maalauksellisessa pääkaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Testaa kehuttu La Salamandra -ravintola. Calle Real 16, 38800 San Sebastían.
  3. Valle Gran Rey on täynnä loistavia vaellusmahdollisuuksia. Pulahda vaelluksen jälkeen mereen joltain kylää ympäröivältä rannalta. Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella myös Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta.

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.