Kaupungissa jossa tuuli on ilmaa kuumempaa.

Ollaan oltu täällä aavikon keskelle rakennetussa viihdekaupungissa, toiselta nimeltään Las Vegas, pari päivää kiertelemässä teemahotellien sisustoja, kauppoja ja casinoita.

Mirage on koonnut The Beatlesin taas yhteen. Kunnioitettava temppu.

Merirosvohotelli, Treasure

Gondoliajelulle Venetsiassa, Venetian hotellilla

Katuesiintyjiä (joita oli moneen makuun)

M&M nelikerroksinen kauppa

Dollariakaan ei kylläkään ole laitettu pelaamiseen, mutta sen sijaan eilen sijoitettiin $25 ehkä parhaiten vähään aikaan.

Tarjouslippujen myyjä ovelasti mainosti, että jos menisimme käymään uuden hotellin esittelykierroksella mainostusmielessä, saisimme halvalla liput buffeeseen, Carrot Top koomikkoshow'hun ja Titanic näyttelyyn. Normaalisti tämänlainen paketti olisi ollut $200 paikkeilla, eikä olisi tullut mieleenkään ostaa niitä.

Seuraavana aamuna hotellille saavuttaessa selvisi, että esittelykierros tarkoittaa kuuden tunnin henkilökohtaista myyntipuhetta lomaosakkeista.

Mutta ei se mitään, sillä saamamme lippupaketti oli tuskallisen taistelemisen arvoinen. Buffet oli namnam, Titanic näyttely vakuuttava ja Carrot Top hervoton.

Titanic näyttelyssä pääsimme katselemaan laivasta sukellettuja ja noukittuja esineitä, kuten astioita, koruja ja muita henkilökohtaisia tavaroita (ja vähemmän henkilökohtaisia tavaroita kuten valtava palanen seinää), lukemaan matkustajien tarinoita ja tunnustelemaan kuinka kylmää vesi oli uppoamisen yönä.

Näyttelyyn astuessa, jokainen vierailija saa matkustuslipun, jossa on yhden Titanicin oikean matkustajan tiedot. Kierroksen lopussa sai etsiä itsensä matkustajalistalta, josta selviää selvisikö laivalta hengissä vai ei.  

Show:ssa naurettiin hengittämättä kaksi tuntia putkeen.

Kaikki tämä tapahtui Egypti-teemaisessa, pyramidinmuotoisessa Luxor hotellissa.

Tänään matka jatkuu Kaliforniaan, kohteena San Diego.

ps. Muista kantaa Las Vegasissa henkkareita mukana, jos näytät alle 21-vuotiaalta. Nimimerkillä kokemusta on. Ja paljon. Ja monta vuotta alle 21 v. Keskimäärin 6 vuotta.

Tiina Amadei kirjoittaa Matkaopas-lehden nettisivulla matkastaan USA:n ympäri autolla 28.5.-28.7.2013.

 Palaute: tiina_amadei@hotmail.com

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.