Nojailupingviini tukee aloittelevia luistelijoita.
Nojailupingviini tukee aloittelevia luistelijoita.

The Standardin jäärata iltavalaistuksessa.
The Standardin jäärata iltavalaistuksessa.

Vaihtaisitko aamu-uinnin hotellissa luisteluhetkeen?

Suurkaupunkien hotellit käyvät jatkuvaa kilpailua asiakkaista. Osa houkuttelee asiakkaita nimekkään keittiömestarin johtamalla ravintolalla, osa kuuluisan designerin suunnittelemilla huoneilla. Gymit, kuntokeskukset ja uima-altaat on jo niin nähty!

The Standard High Line New Yorkin alakaupungissa yrittää erottautua joukosta talvisporttisella keksinnöllään: hotellin etupihalla, aivan sisäänkäynnin edessä aukeaa hotellin oma luistelukenttä. Jäärata ei ole suuri, mutta sillä mahtuu pelaamaan vaikka erän jääkiekkoa pikkuporukalla. 7.2. asti kentällä käydäänkin What the Puck?! -kiekkoturnausta yhteensä 16 joukkueen voimin.

Huviluistelijoiden ei tarvitse matkata kaupunkiin omien hokkarien kanssa, sillä sellaiset voi vuokrata luistinradan baarista. Samalta tiskiltä saa belgialaisia vohveleita, kuumaa siideriä, donitseja sekä kaakaota, kermavaahdolla tai terästyksellä. Jäällä nököttävät muoviset nojailupingviinit toimivat tukena niin luistelukoululaisille sekä niille, jotka ovat ottaneet liikaa terästettyä lämmikettä.

Pääsymaksu jäälle noin 12€, luistinvuokra 3€ aikuisilta, 6€ ja 3€ lapsilta.

The Standard High Line

Trendikkäällä Meatpacking District -alueella, 13 kadun ja Washingtonin kulmassa, New York 10014

Lue myös:

Tällaisissa murjuissa Mariko asui New Yorkissa: laukauksia, hometta ja jengiriitoja

Loviisa hurmaa värikkäillä taloillaan ja idyllisillä pikkukaduillaan. Kokosimme kaupungin ihastuttavimmat kesäkohteet.

1. Sibeliuksen Jannen Loviisa

Hämeenlinnalainen Janne Sibelius vietti nuoruusajan kesänsä isoäitinsä luona Loviisassa. Tuolloin hän löysi setävainaansa ranskankielisiä käyntikortteja, joissa Johan oli käännetty Jeaniksi. Tästä myös Janne omaksui itselleen uuden taiteilijanimen. Sibeliuksenpuistoa koristaa säveltäjän patsas. 

➜ Chiewitzinkatu 2

2. Legendaarisia herkkuja puutaloalueella

Loviisan puutaloalueella on useita kahviloita, joista yksi on vanhassa tallissa sijaitseva Tuhannen tuskan kahvila. Kahviherkut nautitaan ulkosalla, sillä sisällä on tilaa vain yhdelle seurueelle. 

➜ Mariankatu 2 C, Tuhannentuskankahvila.fi

Café Vaherkylä tarjoaa asiakkailleen muun muassa porkkanakakkua, jolla on legendan maine paikallisten keskuudessa. Niin hyvää se on!

➜ Aleksanterinkatu 2, vaherkyla.fi 

3. Värikäs Bongan linna

Lyhyen matkan päässä Loviisan vanhoista puutalokortteleista sijaitsee Bongan linna, jonka omistaa kesällä 70 vuotta täyttävä kuvataitelijataiteilija Riitta Nelimarkka. Kesäviikonloppuisin linna on avoinna vierailijoille. 

➜ La Forza del colore ja pikkuisen dadaa -näyttely kesä–elokuussa. Linnakuja, bonga.fi 

4. Koko perheen linnoitusseikkailu

Loviisanlahden suulla sijaitseva Svartholman merilinnoitus on Suomenlinnan sisarlinnoitus. Koko perheelle sopivalle linnoitukselle pääsee reittiliikennelaivalla tai omalla veneellä. Saarella järjestetään opastettuja kierroksia ja lapsilla on mahdollisuus päästä ratkaisemaan linnoituksen unohdettua mysteeriä. Saarelta löytyy myös ravintola.

➜ Liput kannattaa ostaa etukäteen! Reittiliikenteen aikataulut: visitsvartholm.fi/

5. Kulttuuria ja kahvia ruukkialueella

Ruotsinpyhtään eli Strömforsin ruukkialue sijaitsee kosken rannalla, noin 15 kilometrin päässä Loviisasta. Vanhoissa ruukkirakennuksissa on käsityökauppoja ja pari kahvilaa. Alueella järjestetään kesällä tapahtumia, ja kulttuurista voi nauttia vaikka kesäteatterissa. 

Ruukin alueella on myös pieni, valkoinen puukirkko, jonka alttaritaulu on kuuluisan taiteilija Helene Schjerfbeckin maalaama.

➜ stromforsinruukki.com

6. Rentoa lomailua kodikkaassa villassa

Vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Loviisan keskustasta sijaitsee kodikas, mutta tyylikäs Villa Baumgartner. Huoneistoissa on täysin varusteltu keittiö ja oma kylpyhuone. Uimarannalle on vain vartin kävelymatka. Ruokakauppa ja lasten leikkipuisto sijaitsevat villasta vain muutaman sadan metrin päässä

➜ Puistokatu 3, villabaumgartner.fi

Miten se nyt menikään... Muistatko, mitä lentokoneeseen saa viedä?

Ei mennyt kaikki ihan putkeen Münchenin lentokentällä viime sunnuntaina. Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi, kuinka nelikymppinen nainen pääsi nesteiden kanssa läpi turvatarkastuksesta. Lopulta virhe johti melkoiseen hässäkkään. Poliisi joutui tyhjentämään koko terminaalin, ja yli 300 lentoa peruttiin. Tapaus johti myös kolmen ihmisen potkuihin.

Eikö nainen tiennyt, että nesteitä ei saa viedä koneeseen? Ja oliko turvatarkastuksessa päiväuniaika? Tarina ei kerro, mutta ehkä on hyvä kerrata, mitä sinne koneen matkustamoon saa ja ei saa viedä? Eihän se aina ihan yksinkertaista ole. Testaa, miten hyvin sinä tunnet säännöt!