Kansainväliset valokuvaajat ihastuivat Suomen saaristoon ja söpöihin mökkeihin. Kuva: Shutterstcok
Kansainväliset valokuvaajat ihastuivat Suomen saaristoon ja söpöihin mökkeihin. Kuva: Shutterstcok

Mitä jos kesän ihanin loma suuntautuisikin Helsinkiin, Tukholmaan tai risteilylle?

Itämeri on saastunut, Suomi on jo niin nähty ja Ruotsissa on tylsää – vai onko? Monesti ihan kelpo matkakohteet löytyvätkin lähempää kuin uskomme.

Ainakin kansainväliset huippuvalokuvaajat ovat nyt ihastuneet Itämeren alueeseen. He kehottavat meitä suomalaisia tutustumaan lähellä oleviin nähtävyyksiin.

Argentiinalainen Alejandro Chaskielberg, amerikkalainen Olivia Bee ja japanilainen Joji Shimamoto kävivät kuvausreissullaan Tukholmassa, Helsingissä ja Ahvenanmaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heille olivat hämmästyttäviä ja ainutlaatuisia asiat, joita me suomalaiset pidämme itsestäänselvyytenä tai tavanomaisena. Esimerkiksi perinteinen Ruotsin-risteily oli monille kuvaajille uusi kokemus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olette varmasti ylpeitä upeasta maastanne, Alejandro Chaskielberg ylistää Suomea.

Kuvaajien otoksia Itämereltä voi kesän aikana nähdä kuvausreissun järjestäneen Tallink Silja Linen terminaaleissa, laivoilla ja Uusin silmin -sivustolla.

Valokuvaajien top 10 -matkakokemukset Itämerellä

1. Valo

Harva on sitä mieltä, että aurinko paistaisi Suomessa liikaa. Valokuvaajat kuitenkin hämmästyivät, miten paljon valoa lopulta oli. Olivia Been mielestä laskevan auringon valo sai Itämeren maisemat näyttämään taianomaisilta. Myös Alejandro Chaskielbergin mielestä matkan paras anti oli keskiyön aurinko.

2. Saaristo

Suurin osa suomalaisista on tutustunut saaristoon, eikä välttämättä hauko henkeään sen nähdessään. Joji Shimamoton mielestä matkan upein näky oli ehdottomasti suuren risteilylaivan lipuminen kauniiden saarien ja luotojen ohi. Myös rantojen ja saarien mökit olivat hänen mielestään söpöjä. Automatka Ahvenenmaan halki oli hänelle matkan mieleenpainuvin kokemus.

3. Risteily

Risteilylaivojen maineeseen liitetään usein väenpaljous ja humalaiset ihmiset. Valokuvaajat sen sijaan näkevät asian toisin, sillä heidän mielestään laiva oli täynnä ihmeellistä tekemistä. Joji Shimamoto yllättyi, miten paljon laivalla oli diskoja, ravintoloita ja kauppoja. Ja että karaokeakin löytyi! Ehkä olemme käyneet niin paljon laivalla, ettemme enää osaa nauttia siitä, että kaikki tarjonta on kätevästi saatavilla yhdellä paatilla.

4. Suomenlinna

Kuuluisa matkailukohde lyhyen matkan päässä Helsingin keskustasta on Olivia Been suosikki. Luonnonläheinen Suomenlinna oli hänen mielestään yksi hienoimpia paikkoja, joissa hän on koskaan käynyt kuvaamassa. Jos Suomenlinnan-piknik on kokematta, pakkaa kesällä eväskori täyteen herkkuja ja hurauta laivalla ihmettelemään tätä linnaketta.

5. Ihmiset

Suomalaiset ovat ujoja ja hiljaisia, näinhän yleensä väitetään. Tämän itse asiassa allekirjoittaa myös Olivia Bee, joka hämmentyi aluksi suomalaisten ujoudesta ja hiljaisuudesta. Kuitenkin loppupeleissä vaikutamme hänen mielestään rennoilta ja iloisilta. Joji Shimamoton mielestä erityisen hauskaa oli, että kaikilla tuntui olevan koira mukanaan.

6. Lihapullat

Yllättävää kyllä, kuvaajien suosikkeja eivät olleet fine dining -ravintolat, vaan ihan ne perinteiset ja tavanomaiset suomalaisten ja ruotsalaisten suosikit, eli lihapullat.

7. Arkkitehtuuri

Niin Helsingin kuin naapurimaamme pääkaupungin Tukholmankin rakennukset pursuavat upeita yksityiskohtia. Vanhat, upeat talot ovat kuulemma niin hienoja, ja niitä kannatti kuvata paljon.

8. Kukkia kaikkialla

Skandinaavit rakastavat kukkia, tai ainakin niitä näkyy katukuvassa paljon. Joji Shimamotokin ihastuikin siihen, miten ravintolat, kaupat ja kahvilat olivat kaikki täynnä kukkia ja kasveja. Onkohan tämäkin itsestäänselvyys, jota emme aina huomaa?

9. Vaxholm

Alle 5 000 asukkaan saaristokylä Tukholman lähellä on kuvaajien mielestä henkeäsalpaava näky auringonlaskussa. Miltä kuulostaisi idyllinen viikonlopun pikaloma tämän herttaisen saaristokylän maisemiin?

10. Tukholman Fotografiska-museo

Valokuvamuseo oli elämys valokuvaajille, mutta muillekin paikka on tutustumisen arvoinen kohde. Tästäpä tuore vinkki seuraavalle Tukholman-reissulle!

Joji Shimamoto tunnelmoi Instagramissaan risteilyä.

 

I'm on the boat #scandinaviantour15 #siljaline #シリアライン

Kuva, jonka Joji Shimamoto (@jojiphoto) julkaisi

Lue lisää:

Itämeren ruokavalio - sinulle, joka haluat olla terve ja juureva

Minne kesälomalla? Katso matkakonkareiden 14 parasta kohdevinkkiä

Äkkilähtö luvassa? Reissaaja, muista nämä sivustot!

Sisältö jatkuu mainoksen alla