Miss Travel -palvelussa voi etsiä matkaseuraa mistä tahansa päin maailmaa. Kuva: Shutterstock
Miss Travel -palvelussa voi etsiä matkaseuraa mistä tahansa päin maailmaa. Kuva: Shutterstock

Oletko suunnittelemassa lomamatkaa, mutta reissukaveria ei löydy? Deittipalvelu lupailee matkaseuran lisäksi myös rakkautta.

Treffisovellusten viidakossa kumppanin etsiminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Uusia palveluja tulee koko ajan, ja niitä räätälöidään eri ryhmille.

Matkailevien sinkkujen oma treffipalvelu, Miss Travel, on herättänyt alusta saakka kysymyksiä. Kuka esimerkiksi uskaltaa lähteä sokkotreffeille rantalomalle?

Miss Travel -sivusto kuitenkin lupaa paljon. Etusivun laskuri kertoo palvelussa olevan yli 600 000 jäsentä, jotka ovat tehneet yli 320 000 matkaa tämän jutun kirjoittamishetkellä.

Palvelu on toiminut vuodesta 2012 lähtien, mutta se laajentaa toimintaansa koko ajan. Viime vuonna se toi markkinoille älypuhelinsovelluksensa. Päätoiminta-alueet ovat Pohjois-Amerikassa ja Isossa-Britanniassa, mutta on se tavoittanut jo muutamia suomalaisiakin jäseniä.

Miten se toimii?

Palveluun rekisteröidytään, luodaan profiili ja ryhdytään selaamaan potentiaalisia matkakumppaneita. Kaveria voi etsiä muun muassa iän, sukupuolen, tulojen tai pituuden perusteella. Hakuvaihtoehtoissa voi määritellä myös matkakohteen sekä lipputyypin.  Palvelu tarjoaa muun muassa ”Maksan sinun lippusi”, ”Maksan oman lippuni” ja ”Jaamme yhdessä laskun” -vaihtoehdot.

Palvelun perustajat uskovat, että sen jäsenillä on käytössään ylimääräisiä matkalippuja.

Tärkeää on muistaa matkatyypin kuvaus: haluaako matkustaa yhdessä tuntemattomaan paikkaan, kutsuuko toisen jäsenen luokseen vai meneekö hänen luokseen? Kiinnostuksenkohteista voi valita vaikkapa romanttisen loman tai ruokapainotteisen reissun.

Suurin lupaus on se, että palvelun perustajat uskovat, että sen jäsenillä on käytössään ylimääräisiä matkalippuja. Joko heidän matkakumppaninsa ovat peruuttaneet tulonsa tai he ovat niin varoissaan, että voivat maksaa myös seuralaisensa lipun.

Profiileja selailemalla huomaa, että moni rikkaista bisnesmies -tyyppisistä jäsenistä on valmis kustantamaan matkakumppaninsa lipun. Suosituimmat matkakohteet ovat Las Vegas, Bali ja Lontoo, kertoo Miss Travel -sivusto. Kuva: Misstravel.com-mediapankki
Profiileja selailemalla huomaa, että moni rikkaista bisnesmies -tyyppisistä jäsenistä on valmis kustantamaan matkakumppaninsa lipun. Suosituimmat matkakohteet ovat Las Vegas, Bali ja Lontoo, kertoo Miss Travel -sivusto. Kuva: Misstravel.com-mediapankki

Misstravel.com-sovellus on perusjäsenille ilmainen, ja sen voi ladata iOS- ja Android-puhelimiin. Jäsenyyden hinta riippuu jäsenyyden pituudesta, ja naisille se on halvempi kuin miehille.

Muita vaihtoehtoja

3 kätevää tapaa löytää lomadeitti

  1. Kun Tinder-sovelluksesta lataa maksullisen version, siitä pääsee selaamaan lomakohteen deittejä etukäteen. Ja vaikka reissua ei olisikaan tiedossa, toiminnon avulla voi löytää uusia tuttavuuksia helposti: Tinderin maksavat jäsenet voivat valita haluamansa sijainnin mistä tahansa päin maailmaa.

  2. Moni käyttää Instagramia matkasuunnitteluun ja katsoo sen avulla mielenkiintoisimmat paikat jo ennen kuin tekee mitään varauksia. Samalla tavoin voi tutustua kohteen ihmisiin.
    Instagramiakin kannattaa siis hyödyntää, jos mielessä on lomadeittailu. Kiinnostavien kuvien ottajalle voi lähettää yksityisviestin ja kysyä häntä ulos. Rohkeimmat kertovat omissa julkaisuissaan, että ovat valmiita treffeille paikallisten kanssa.

  3. Lempihän leiskuu myös twiiteissä. Me Naiset kertoi alkuvuodesta Jukasta ja Annasta, joiden salamarakkaus syntyi Twitterissä. Mielenkiintoisten henkilöiden välille muodostui ensisilmäyksellä niin tiivis side, että Anna ja Jukka olivat valmiita jättämään entisen elämänsä saman tien.
    Viestipalvelussa voi myös flirttailla ja jopa ilmoittaa: ”Olen tulossa tänään paikkakunnallenne, olisiko kukaan vapaa illalliselle?”

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.