Vielä yks selfie tässä maisematapetin edessä. Kuva: Shutterstock
Vielä yks selfie tässä maisematapetin edessä. Kuva: Shutterstock

Etkö pääse kaukomatkalle tänä talvena? Ei se mitään, voit viettää sen helposti koto-Suomessa!

1. Pakkaa isoin matkalaukku, mitä löytyy. Ota mukaan ainakin kalanmaksaöljykapseleita, vaatteita, joita et ole ikinä käyttänyt, mutta nyt aiot käyttää sekä neljä pakettia Juhlamokkaa ja kolme levyä Fazerin suklaata. Sitä ei ikinä tiedä, saako ulkomailta mitään, siis MITÄÄN.

2. Aja kauppakeskukseen, mutta jätä auto kahden kilometrin päähän yksityiselle parkkipaikalle, jossa päiväpysäköinti maksaa 18 euroa. Mene loppumatka kauppakeskukseen bussilla.

3. Ota pois vyö ja kengät ja poista avaimet taskusta astuessasi kauppakeskukseen.

4. Mene heti ovensuussa olevaan pubiin ja vaadi saada maksaa tuopista yhdeksän euroa.

5. Palaa bussilla takaisin autolle. Mene istumaan takapenkille kymmeneksi tunniksi. Tilaa puolivälissä kebabravintolasta kuljetuksella pieni salaatti ja vesi. Pyydä, että toimitusaika venytetään mahdollisimman pitkäksi.

6. Voitele itsesi rasvalla ja kieriskele sen jälkeen alasti eteisen lattialla. TÄRKEÄÄ: eteisen lattiaa ei saa tätä ennen imuroida kahteen viikkoon.

7. Ota joku niistä vaatteista, joita et ikinä käytä, mieluiten kirjava, läpinäkyvä ja kauhtanamainen ja mene uimahalliin. Pysyttele uimahallissa kahdeksan tuntia.

8. Syö thai-pakasteateria.

9. Toista kohdat 6–8 päivittäin kahden viikon ajan.

Lue myös:

Cheek on kokenut ryöstön ja pommituksen luksusreissuillaan

Haluatko naida miljonäärin? Matkusta tänne

Pelottaako yksin reissaaminen? Opettele nauttimaan!

Lomaile Berliinissä Kati ja Jari Tervon tapaan: ”Siellä en tunne olevani kävelevä paskatahra”

Loviisa hurmaa värikkäillä taloillaan ja idyllisillä pikkukaduillaan. Kokosimme kaupungin ihastuttavimmat kesäkohteet.

1. Sibeliuksen Jannen Loviisa

Hämeenlinnalainen Janne Sibelius vietti nuoruusajan kesänsä isoäitinsä luona Loviisassa. Tuolloin hän löysi setävainaansa ranskankielisiä käyntikortteja, joissa Johan oli käännetty Jeaniksi. Tästä myös Janne omaksui itselleen uuden taiteilijanimen. Sibeliuksenpuistoa koristaa säveltäjän patsas. 

➜ Chiewitzinkatu 2

2. Legendaarisia herkkuja puutaloalueella

Loviisan puutaloalueella on useita kahviloita, joista yksi on vanhassa tallissa sijaitseva Tuhannen tuskan kahvila. Kahviherkut nautitaan ulkosalla, sillä sisällä on tilaa vain yhdelle seurueelle. 

➜ Mariankatu 2 C, Tuhannentuskankahvila.fi

Café Vaherkylä tarjoaa asiakkailleen muun muassa porkkanakakkua, jolla on legendan maine paikallisten keskuudessa. Niin hyvää se on!

➜ Aleksanterinkatu 2, vaherkyla.fi 

3. Värikäs Bongan linna

Lyhyen matkan päässä Loviisan vanhoista puutalokortteleista sijaitsee Bongan linna, jonka omistaa kesällä 70 vuotta täyttävä kuvataitelijataiteilija Riitta Nelimarkka. Kesäviikonloppuisin linna on avoinna vierailijoille. 

➜ La Forza del colore ja pikkuisen dadaa -näyttely kesä–elokuussa. Linnakuja, bonga.fi 

4. Koko perheen linnoitusseikkailu

Loviisanlahden suulla sijaitseva Svartholman merilinnoitus on Suomenlinnan sisarlinnoitus. Koko perheelle sopivalle linnoitukselle pääsee reittiliikennelaivalla tai omalla veneellä. Saarella järjestetään opastettuja kierroksia ja lapsilla on mahdollisuus päästä ratkaisemaan linnoituksen unohdettua mysteeriä. Saarelta löytyy myös ravintola.

➜ Liput kannattaa ostaa etukäteen! Reittiliikenteen aikataulut: visitsvartholm.fi/

5. Kulttuuria ja kahvia ruukkialueella

Ruotsinpyhtään eli Strömforsin ruukkialue sijaitsee kosken rannalla, noin 15 kilometrin päässä Loviisasta. Vanhoissa ruukkirakennuksissa on käsityökauppoja ja pari kahvilaa. Alueella järjestetään kesällä tapahtumia, ja kulttuurista voi nauttia vaikka kesäteatterissa. 

Ruukin alueella on myös pieni, valkoinen puukirkko, jonka alttaritaulu on kuuluisan taiteilija Helene Schjerfbeckin maalaama.

➜ stromforsinruukki.com

6. Rentoa lomailua kodikkaassa villassa

Vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Loviisan keskustasta sijaitsee kodikas, mutta tyylikäs Villa Baumgartner. Huoneistoissa on täysin varusteltu keittiö ja oma kylpyhuone. Uimarannalle on vain vartin kävelymatka. Ruokakauppa ja lasten leikkipuisto sijaitsevat villasta vain muutaman sadan metrin päässä

➜ Puistokatu 3, villabaumgartner.fi

Miten se nyt menikään... Muistatko, mitä lentokoneeseen saa viedä?

Ei mennyt kaikki ihan putkeen Münchenin lentokentällä viime sunnuntaina. Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi, kuinka nelikymppinen nainen pääsi nesteiden kanssa läpi turvatarkastuksesta. Lopulta virhe johti melkoiseen hässäkkään. Poliisi joutui tyhjentämään koko terminaalin, ja yli 300 lentoa peruttiin. Tapaus johti myös kolmen ihmisen potkuihin.

Eikö nainen tiennyt, että nesteitä ei saa viedä koneeseen? Ja oliko turvatarkastuksessa päiväuniaika? Tarina ei kerro, mutta ehkä on hyvä kerrata, mitä sinne koneen matkustamoon saa ja ei saa viedä? Eihän se aina ihan yksinkertaista ole. Testaa, miten hyvin sinä tunnet säännöt!