Kielletty kaupunki on maailman suurin lähes ennallan säilynyt palatsialue. Tässä parhaat vihjeet, jotta vierailu onnistuu.

Kielletty kaupunki on maailman suurin lähes ennallan säilynyt palatsialue. Tässä parhaat vihjeet, jotta vierailu onnistuu.

? Tehokas vierailija ehtii tutustua Kiellettyyn kaupunkiin lyhyelläkin matkalla: alueen hahmottaa pääpiirteittäin jo muutamassa tunnissa.
? Nähtävää on valtavasti, mutta kohokohtia ovat keisarillisten seremonioiden näyttämönä toiminut Korkeimman sopusoinnun sali, keisarillinen puutarha, keisarin valtaistuin Taivaallisen puhtauden palatsissa sekä ­Taivaallisen puhtauden porttia vartioivat pronssileijonat.
? Vierailulla olet sään armoilla: sopiva vaatetus ja mukavat kengät ovat kullanarvoiset. Keskikesällä on tukahduttavan kuuma, talvella hyvin kylmä.
? Arkisin on vähemmän ruuhkaa kuin viikonloppuisin.
? Ellei apunasi ole opasta, vuokraa lipunmyynnin vierestä kuuntelulaite (audio tour). Kuulet tärkeimmät asiat alueen historiasta ja saat koho­kohtien esittelyn. Opastuksia on monella kielellä.
? Virittäydy tunnelmaan katsomalla Bernardo Bertoluccin elokuva ­vuodelta 1987: Viimeinen keisari.
? Avoinna 16.4.–15.10. klo 8.30–16.30 (lipunmyynti sulkeutuu klo 15.30). Talvikaudella 16.10.–15.4. klo 8.30–17 (lipunmyynti sulkeutuu klo 16).
? Lisätietoa
 www.dpm.org.cn   

www.travelchinaguide.com

Teksti ja kuva Annika Sharp

Matkaopas 2/2011 -lehdessä on 6 sivun juttu Pekingin Kielletystä kaupungista.

Jos Gran Canaria on jo nähty, mutta kohtuullinen lentomatka houkuttaa, lähde La Gomeralle.

Gran Canaria on Kanariansaarten klassikko, josta löytyy aurinkoa, viinitarhoja, mukavaa ajanvietettä sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Joko olet kokenut nämä helmet?

  1. Puerto de Mogan, Kanarian Venetsia, on sympaattinen päiväkohde. Nappaa herkkujäätelö Gelatomaniasta ja istahda ihastelemaan alueen veneitä. Avenida Varadero 20, Puerto de Mogan.
  2. Vuokraa auto ja tee retki Gran Canarian ihaniin vuoristokyliin. Suuntaa Teroriin ja kuvaa uskomattomat, kanarianmännystä tehdyt parvekkeet!

Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock
Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock

Jos kaipaat jotain uutta, valitse kohteeksi La Gomera. Sen vihreiden kukkuloiden kauniissa kylissä paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaiset patikointimahdollisuudet ja koskematon luonto houkuttelevat luonnonystäviä tälle pienelle Kanariansaarelle.

  1. Casa rural, La Gomeran oma majoitusmuoto eli mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa, tarjoaa persoonallisia yöpymisvaihtoehtoja. Nuku ihanassa Hotel Rural Ibo Alfarossa, jonka terassilta on upeat näkymät Atlantille. Kahden hengen huone alkaen 70 € / yö.
  2. San Sebastíanissa, saaren pienessä, mutta maalauksellisessa pääkaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Testaa kehuttu La Salamandra -ravintola. Calle Real 16, 38800 San Sebastían.
  3. Valle Gran Rey on täynnä loistavia vaellusmahdollisuuksia. Pulahda vaelluksen jälkeen mereen joltain kylää ympäröivältä rannalta. Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella myös Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta.

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.