Kännykkää ei saa desinfioida, vaikka olisit pidellyt sitä vessassa. Siksi kannattaa miettiä, miten suojaat matkapuhelimesi bakteereilta.

Vastaus: et mitenkään. Matkapuhelinta ei saa desinfioida, vaikka olisit pidellyt sitä likaisilla käsillä kolikoiden käsittelyn tai wc-käynnin jälkeen.

Lukijakysymys, Matkaopas 5/2010:
Varsinkin matkoilla matkapuhelimeni likaantuu, kun joudun pitelemään sitä ­pesemättömillä, bakteerien peitossa olevilla käsillä. Miten puhdistan ja desinfioin puhelimeni turvallisesti? Nokialainen

Matkapuhelin tai sen kameran linssi puhdistetaan käyttämällä pehmeää, puhdasta ja kuivaa kangasta. Älä koskaan käytä ­laitteesi puhdistamiseen voimakkaita kemi­kaaleja, puhdistus- tai valkaisuaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pidä laitteesi kuivana. Sade, kosteus ja kaikenlaiset nesteet voivat sisältää mineraaleja, jotka ruostuttavat virtapiirejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsittele puhelintasi varoen: älä pudota, koputa tai ­ravistele sitä. Kovakourainen käsittely voi rikkoa sisäisiä virtapiirejä ja hienomekaanisia osia. Pudottaminen voi ­vahingoittaa akkua. Pölyiset  ja likaiset ympäristöt voivat vaurioittaa laitteen ­sähkö- ja liikkuvia osia.

Joihinkin matkapuhelin­malleihin saa silikonisuojuksia, jotka suojaavat laitetta likaantumiselta. Suojus voi olla kätevä apu matkalla.

Lähde Nokian tiedotus
http://www.nokia.fi/asiakastuki-ja-ohjelmistot/opi-ja-tutustu/matkapuhelinlaitteen-oikeanlainen-kasittely/oikea-kasittely

Kuva Istockphoto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla