Zürichissä hotelli kannattaa valita keskustasta. Lue, mitä kokenut matkailutoimittaja Maisa Lappi suosittelee luksuslomalle.

Hotelli kannattaa valita keskustasta. Luksuslomalle suosittelen jännittävää Widder Hotelia. Sen tiloissa on yhdistetty taitavasti vanhaa ja viimeisintä designia. Ja heti hotellin ovelta voi aloittaa shoppailun. Toinen mukava vaihtoehto on vanhankaupungin kodikas Hotel Adler.

Ripaus kulttuuria

Zürichissä on yli 50 museota ja toistasataa taidegalleriaa. Kunsthaus Zürich laajoine Alberto Giacomettin kokoelmineen ja Rietberg-museo ovat näkemisen arvoisia paikkoja. Jos päädyt Seefeldin boheemiin hienostokaupunginosaan, etsi Le Corbusierin viimeiseksi jäänyt luomus, Heidi Weber Haus. Kun jatkat matkaa kohti Zürich-järveä, voit kääntyä oikealle ja päädyt rantakadulle. Limmat-Quain rantapuistikon ruusujen keskellä on Henry Mooren Sheep Peace -veistos. Joen rannalla voit poiketa Fraumünsterin kirkkoon ihailemaan Marc Chagallin lasimaalauksia.

Hanki kello ja kassi

On lompakossa sitten paljon tai vähän rahaa, kuuluu shoppailu aloittaa Bahnhofstrasselta. Vehreiden puiden katveessa voi ihastella Pradan, Guccin, Wyssbrodin ja Weinbergin tarjontaa. Timantit, nuo tytön parhaat ystävät, sekä kuulut sveitsiläiskellot ovat kaupan kadun kellokaupoissa. Zürich-West eli Sihl City on trendejä nuuskivan uusi kohde. Esimerkiksi Freitagin laukun voi hankkia sen tekopaikalta.

Herkkusuun valinta

Taivas aukeaa hyvästä ruoasta nauttivalle Restaurant Rigiblickissä. Sinne pääsee keskustasta raitiovaunulla numero 10. Rigiplatzilta siirrytään vuorelle vievään Seilbahn Rigiblickiin ja ajetaan ylimmälle asemalle. Vasemmalle käännyttäessä huomaa ravintolan mainoksen. Nuoret, työstään innostuneet Lucia ja Felix Eppisser avasivat viisi vuotta sitten talon alakertaan bistron ja yläkertaan gourmet-ravintolan. Ovenpielessä on lupaavasti kaksi kylttiä: Jeunes Restaurateurs d´Europe - Talent & Passion sekä vuoden 2007 Michelinin kukkanen.

Teksti ja kuva: Maisa Lappi

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 4/2009