Asunto on nelikerroksisen talon kahdessa ylimmässä kerroksessa. Hissiä ei ole, ja portaatkin ovat kapeat ja melko jyrkät.

Palazzo Dal Carlo kuulostaa mahtipontiselta nimeltä bed & breakfast -paikalle. Vierashuoneitakin on vain kolme.

Majatalo osoittautuu kuitenkin nimensä arvoiseksi, sillä pääsemme vieraaksi hyvin hoidettuun ja lämminhenkiseen venetsialaiskotiin. Venetsialainen Roberta Dal Carlo ja hänen kanadalainen miehensä John Davis asuvat Dorsoduron kaupunginosassa ja vuokraavat vapaina olevia huoneitaan.

Pari ei pidä suurta melua majoituspalvelustaan, ja ulko-oven kyltissäkin lukee vain huomaamattomasti Palazzo Dal Carlo.

– Lasi viiniä? Roberta kysyy ja pyytää meitä istahtamaan olohuoneen sohvalle. Korkea, valoisa huone on klassisesti sisustettu ja huokuu menneen ajan arvokkuutta ja rauhaa. Palazzo Dal Carlo sijaitsee Fondamente Di Borgo -kanaalin varrella syrjässä Venetsian muurahaispoluilta, kuitenkin vain muutaman minuutin päässä Ponte dell’Accademialta, Campo S. Barnaban ravintoloista ja Zatteren rantakahviloista.

Rakennus oli alun perin Robertan viisihenkisen perheen koti. Asunto on nelikerroksisen talon kahdessa ylimmässä kerroksessa. Hissiä ei ole, ja portaatkin ovat kapeat ja melko jyrkät.

Vaalea marmoriportaikko hohtaa puhtauttaan. Vierashuoneissa on omat vessat ja modernit kylpyhuoneet. Ylimmässä kerroksessa on kahden huoneen sviitti ja aurinkoterassi, josta aukeaa näkymä yli Dorsoduron kattojen.

Nukumme hyvin, sillä ulkoa ei kuulu hiiskahdustakaan. Aamulla heräämme kirkonkellojen pehmeään soittoon. Herätyskelloa ei Palazzo Dal Carlossa tarvita.

 Palazzo Dal Carlo, Fondamenta di Borgo 1163, Dorsoduro. Yöpyminen kahdelle alkaen 150 €.

Puh. +39 0415 226 863.  http://www.palazzodalcarlo.com

Anneli Lenkkeri  Kuva Ilpo Musto

Koe kolme muuta upeaa venetsisalaishotellia Matkaoppaan numerossa 1/2013.