TommiAnttonen/Mika Remes
TommiAnttonen/Mika Remes

Radisson SAS -hotellin uumenista löytyvä Sea Grill
on kaupungin kalaravintoloiden kuningas.

Siitä todistavat Michelin-oppaan vuodesta toiseen jakamat kaksi tähteä. Sea Grill tarjoaa hintavaa mutta elämyksellistä luksusta niin lautasella kuin salissa.

Julkkiskokki Yves Mattagne käyttää ylellisiä raaka-aineita ennakkoluulottomasti. Illan aikana eteen ilmestyy teräslieriöön pakattua kaviaaria ankeriaan ja kurkun kera, ja ankanmaksa kohtaa tuoreen tonnikalan.

Mattagne osaa myös perusasiat: hummeri on perfecto, ja merianturan kanssa saa yksinkertaisesti grillattuja kasviksia.

Mestarin nimikkomenyy maksaa parisataa euroa ja on jokaisen sentin arvoinen. Viinilista on huikea mutta maltillisesti hinnoiteltu.

Sea Grill, Radisson SAS Royal Hôtel Brussels,
Rue de Fossè aux Loups 47, puh. +32  2  212  0800.

Mikko Takala

Lue lisää Brysselin ruoka- ja ravintolatarjonnasta Matkaoppaan numerosta 6/2013.