MVphotos/Alamy
MVphotos/Alamy

MATKAOPAS-LEHTI
Hehku on tallella. Sisilia lämmittää matkailijaa monin tavoin.

Sisiliaan pääsee ­lentäen joko pääkaupunki Palermoon tai saaren päälentokentälle Cataniaan. Halvimmillaan meno–paluulennot Helsingistä Cataniaan esimerkiksi Berliinin tai Kööpenhaminan kautta saa noin 200 eurolla.

Suomesta järjestetään valmismatkoja Sisiliaan. Matkanjärjestäjiltä voi tiedustella myös pelkkiä suoria meno–paluu­lentoja Helsingistä ­Cataniaan, alkaen noin 400 euroa.

Tunnelmallisin majoitus­tapa on asunto tai puutarhalla varustettu villa. Oman kerros­talohuoneiston saa ­halvimmillaan noin 40 eurolla yö. Villojen viikkovuokrat alkaen noin 500 euroa. Vuokraus onnistuu kätevimmin verkkopalvelujen kautta. Omistajan kanssa voi sopia suoraan hinnasta ja käytännön järjestelyistä. ­Paikan päällä Sisiliassa omistajat ilmoittavat vapaista huoneista affittasi-kylteillä.
airbnb.com
ownersdirect.co.uk

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Auto tai lyhyillä matkoilla skootteri ovat suositeltavia, jos haluaa kiertää Sisiliaa. ­Pienen henkilöauton saa kesällä vuokrattua edullisimmillaan viikoksi noin 250 eurolla. Polttoaine on ­hieman kalliimpaa kuin ­Suomessa. Tiet ­Sisiliassa ovat pääosin hyväkuntoisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokatarvikkeet, kuten vihannekset, hedelmät ja kala, ovat edullisempia kuin Suomessa. Kolmen ruokalajin illallinen viineineen keskitason ravintolassa maksaa noin 30 euroa.

Jussi Palmén
Matkaopas 5/2014 sisältää 8-sivuisen jutun Sisiliasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla