Tahdotko viettää erilaisen loman ja tehdä myös lomaillessasi jotain hyvää ja hyödyllistä? Uusin matkailutrendi on yhdistää Thaimaan lomaan vapaaehtoistyötä kilpikonnien suojelemiseksi.

Finnmatkat aloittaa yhteistyössä Ekomatkaajien kanssa kilpikonnamatkat, joihin sisältyy viikko tai kaksi vapaaehtoistyötä merikilpikonnien suojeluprojektissa Thaimaassa.

– On paljon ihmisiä, jotka ovat jo pitkään haaveilleet mahdollisuudesta tempautua hetkeksi irti oravanpyörästä, hidastaa vauhtia ja kokeilla vaikkapa vapaaehtoistyötä jonkun tärkeän asian hyväksi. Nyt siihen tarjoutuu helppo vaihtoehto, kertoo Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo.

Matkaan kuuluu viikko tai kaksi vapaaehtoistyötä merikilpikonnaprojektissa Phra Thongin saarella, jota seuraa viikko rentoutumista hotellilomalla Khao Lakissa. Vapaaehtoistyö sopii lähes kaikille, mutta hyvä yleiskunto on tarpeen.

– Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu mm. kilpikonnien pesintärantojen monitorointi, joka voi tarkoittaa 5-10 kilometrin aamukävelyitä pehmeällä rantahiekalla, sanoo Ekomatkaajien kehitysjohtaja Marjut Valtanen.

Valtanen itse toimii projektissa paikan päällä yhtenä kouluttajana ja työnohjaajana. Majoitus on vaatimattomissa oloissa, omissa huoneissa, paikallisten ihmisten kodeissa. Ateriat valmistaa projektin oma kokki ja ne nautitaan yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa joko kylätalossa tai rannalla.

– Tämä on todellinen mahdollisuus päästä sisään aitoon thaimaalaiseen elämään, auttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla tietysti nauttia ainutkertaisesta lomasta, vakuuttaa Valtanen.

Kilpikonnamatkat toteutetaan yhdistelmämatkana, joka koostuu 1-2 viikon vapaaehtoistyöstä merikilpikonnaprojektissa Phra Thongin saarella (n. 200 km Phuketista pohjoiseen) ja viikon hotellilomasta Khao Lakissa.

Matkoja järjestetään aikavälillä 21.11.2012 - 14.3.2013.

Lisätietoja: www.finnmatkat.fi/ekokonna