Hintataso Krakovan ravintoloissa on edullinen ja vaihtoehtoja löytyy joka makuun. Ruokaelämystä etsivälle kaupunki hipoo täydellisyyttä.

Krakovassa käy vuosittain kahdeksan miljoonaa matkailijaa, ja jokaiselle riittää mieleistä purtavaa.

Ravintola Pod Baranem ottaa kulinarismin tosissaan ja esittelee puolalaista keittiötä Baramin suvun omilla ohjeilla. Niitä isä Jan ja poika Dawid varioivat 2000-luvun hengessä.

– Krakovassa voi menestyä huonollakin ruoalla, sillä turisteja on paljon. Meille paikalliset ovat tärkein asiakasryhmä. Silloin myös ruoan pitää olla aina hyvää, Dawid pohtii.

Keittiöstä piipahtava Jan haluaa todistaa asian. Eteeni kannetaan alkupaloiksi mehevää possu- ja kielihyytelöä, riistapateeta sekä suussa sulavia keitinpiiraita, pierogeja.

Ennen pääruokaa maistellaan ohutta ohrakeittoa, jossa pötköttää iso kotitekoinen makkara. Annos on täyosuma.

Vatsa naukuen lupaudun maistamaan vielä kanttarellitäytteistä kananrintaa ja upeaa kaurista metsämarjakastikkeessa.

Teksti ja kuvat Mika Remes

Lue vinkit parhaiden kahvien, drinkkien ja perinteisten puolalaisten herkkujen luokse Matkaoppaan numerosta 3/2012.