Viikoksi valohoitoon? Miltä kuulostaa? Matkaoppaan uuden numeron sivuilla sen voi tehdä vanhalla kunnon Kanarialla, tarkemmin sanottuna Fuerteventuralla.

Avustajamme Sirpa Rydman kertoo, missä ovat Fuerteventuran parhaat rannat ja kuka oli salaperäinen Don Gustavo. Nakumaratonillekin pääsee.

Toinen aurinkovarma kohde on Egyptin Hurghada. Päätoimittaja Pirkko Puoskari kävi tutkimassa lomakeitaan tarjontaa ja vastakohtaa all inclusive -hotellien ja ympäröivän aavikon välillä. Samalla hän antaa vinkit, kuinka saada kaikki irti Hurghadan-lomasta ja kuinka selviytyä järjissään basaarien melskeestä.

Kaakkois-Aasian uusi trendikohde on Burma, viralliselta nimeltään Myanmar. Se alkaa aueta matkailulle, mikä tekee siitä erityisen tuoreen ja houkuttelevan. Sinne on lähdettävä heti, ennen muita. Yhtä eksoottista on puksutella luksusjunalla Bangkokista Malesian halki Singaporeen. Tim Bird teki ikimuistoisen matkan Agatha Christien romaanien hengessä. Huippuluokan thaimaalainen palvelu junassa teki reissukonkariin vaikutuksen. Ja kun Singaporeen päästään, kaupunkivaltion upeat shoppailumahdollisuudet on pakko testata. Juhani Korhonen pohtii aamulla hotellihuoneen sängyssä, uskaltaako nousta kaupungille vai ei. Hän päättää ottaa riskin kukkaronsa uhalla ja opastaa lukijat ostoparatiisista toiseen.

Mikko Takala jatkaa taattua herkkuputkien sarjaa. Tällä kertaa liikutaan New Yorkin Manhattanin trendipaikasta toiseen. Michelin-tähden lounas voi olla liikaa matkakassalle, mutta onneksi kaupungin tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Manhattanilla kaiken maailman keittiöt ovat kätevästi samalla saarella.

Toinen suomalaisten suosikki on Barcelona. Ota lehden välistä talteen ihka uusi ja ajantasainen kaupunkiliite! Tanskalainen Karen Blixen oli aikansa superjulkkis, josta Afrikassa vietetyt vuodet olivat muovanneet kirjailijan. Lue Matkaoppaasta hänen huikeista vaiheistaan kenialaisella kahvitilalla ja Tanskaan paluun jälkeisistä seesteisistä mutta matkustelun täyttämistä vuosista. Blixenin jalanjäljille pääsee niin Afrikassa kuin Euroopassa. 

Entä mikä voisikaan olla Parasta Juuri Nyt? Matkaopas vastaa tähän mukavaan kysymykseen: miltä kuulostaisivat Istanbul, Sardinia ja Nepal? Entä mikä voisi olla Parasta Ensi Kesänä? Kokosimme lukijoiden riemuksi ja hyödyksi ensi kesän uudet reissut matkanjärjestäjien tarjonnasta. Matkat järjestimme hinnan mukaan palvellaksemme vielä paremmin.

Samu Haber on Sunrise Avenue -bändin lauluntekijä ja keulakuva. Matkaaja-sarjassa hän kertoo, miten ottaa etäisyyttää kiihkeään keikkailuun esimerkiksi järjestelmäkamera kädessään.

Jaakko Selinin hulvattomat seikkailut jatkuvat, tällä kertaa Madeiralla. Jaakko tekee ystävänsä kanssa aikamatkan kaihoisalle 80-luvulle, jolloin charter-lennot olivat vielä meluisia ja kosteita ja hiukset piti käsitellä uusimmilla villityksillä. Jaakko ei koskaan matkusta ilman matkavakuutusta. Lue Matkaoppaasta kymmenen syytä toimia niin kuin hän.

Eläintarhat ovat suosittuja kohteita monissa maissa. Pohdimme, kuinka eettisiä ne ovat ja neuvomme, miten toimia eläinten parhaaksi. Talvi lähestyy suloisessa Suomessamme ja hiihtokausi on jo ovella. Selvitimme, mitä kaikkea uutta laskettelukeskuksilla on tarjottavanaan ensi kaudella. Ja kaupan päälle 0 € vinkki palmun alle joulukuisessa Helsingissä! Lue Matkaoppaasta, mikä se on.

Osallistu perinteiseen Matkailun parhaat -äänestykseen, ja voit voittaa 600 euron matkalahjakortin. Moppekin on taas rymynnyt maailmalla -- tunnista missä. Oikein vastanneiden kesken arvotaan kaksi 160 euron arvoista tuotepakettia. Matkaopas 7/2012:n kruunaa tuttuun tyyliin Haavi auki -palsta. Lue mikä matkailussa saa leuat loksahtamaan!

 Kuva  Avril Styrman/Sotaventon ranta Fuerteventuralla