Ensi talvena Suomen hiihtokeskuksiin tulevat all inclusive, vihaiset linnut, minilautailijat ja hostelliyöt – mausteena revontuliromantiikka.

Ilouutinen perheille: mitä isompi poppoo, sitä suuremmat säästöt. Kyse on Rukan uutuudesta, joka laskee lasten ja nuorten lippuhintaa 50 prosenttia. Uuden perhelipun alennuksen saavat kaikki lapset kahden aikuisen seurassa 3–10 päivän lipuista.

Vaikka Ruka on tänäkin talvena Suomen alppi- ja freestylemaa-joukkueiden treenikeskus, panostetaan vaativien kisapaikkojen rinnalla myös lapsiin ja aloittelijoihin. Suomen suurin lastenmaa, Vuosselin Rosa & Rudolf, laajenee moninkertaiseksi. Alaosaan tulee kolme taikamattoa aloittelijoille, keskiosaan pitkä taikamatto edistyneemmille sekä alueen yläosaan sompahissi. Aikuiset voivat seurata lastenmaan ja pulkkamäen touhuja laavulla makkaraa paistellen.

Tulevalla kaudella eturinteillä avataan kokonaan uusi rinne, joka sekin soveltuu lapsille ja aloittelijoille. Uutuusrinne on kätevä reitti alas kävelykylään, jossa uutuuksia ovat jouluksi avattava Hesburger ja ravintolatulokas Kuksa. Hiihtolomille 2013 ehtivät valmiiksi myös Rukan Ski Chalets -huoneistot.

Kauden avaus 9.–11.11.  www.ruka.fi

Pia Jokela  Kuva Ruka-Kuusamo matkailuyhdistys/Pasi Määttälä

Lue kaikki uudet juonet Matkaoppaan numerosta 7/2012.