Hienon väen piilopaikasta on tullut surfareiden, golfareiden ja auringonpalvojien suosikki. Tutki tästä, mitä kaupunki voisi tarjota sinulle.

Myrskyisä Biskajanlahti tyyntyy Côtes des Basques -rannalla Biarritzin edustalla juuri sopivasti, jotta surfaajat pääsevät veteen ja saavat haluamansa: tasaisesti vyöryvät huikeat aallonharjat ja mukaansa tempaavat mainingit. Auringonpalvojat suosivat keskustan Grand Plage -rantaa sekä viereistä, pienempää ja varjoisampaa Port Vieuxta. Rannat ovat maksuttomia, ja Grand Plagella voi vuokrata auringonvarjoja. Koko neljän kilometrin pituinen ranta-alue soveltuu hyvin myös kävelyyn ja kuntoiluun.

Coco Chanelin tuoksussa

Lounais-Ranskassa Biskajanlahden rannalla sijaitsevassa Biarritzissa viihtyvät myös ranskalaiset itse - ovat viihtyneet 1920-luvulta lähtien. Silloin kaupunki veti puoleensa taiteilijoita ja kirjailijoita, ja kun aurinko julistettiin ikuisen nuoruuden ja elinvoiman lähteeksi, saapui myös Pariisin kerma Coco Chanelin johdolla itseään ruskettamaan. Biarritzin vanhasta keskiaikaisesta kalastajakylästä on jäljellä enää aallonmurtajin suojattu kalastajasatama. Kaupungin liikekeskusta on pieni, mutta silti pääkatujen varsille mahtuu runsaasti elegantteja vaate- ja herkkukauppoja, leipomoita, kahviloita ja ravintoloita.

Lomasta irti enemmän

Erinomaisten sääolosuhteiden, hyvien liikenneyhteyksien ja monien aktiviteettien ansiosta Biarritz soveltuu lomakohteeksi ympäri vuoden. Lämpötila laskee talvikuukausina harvoin alle yhdeksän asteen, eikä kesän kuumimpanakaan aikana ole tukahduttavaa. Biarritzin ympäristössä on kymmenen golfkenttää, ja pelikausi jatkuu läpi vuoden. Green fee on 45-72 euroa. Rannikolta löytyy koko joukko eloisia pikkukaupunkeja. Sisämaan kylissä elämä kulkee vanhanaikaisemmin ja hitaammin. Niissä pääsee nauttimaan aidosta maaseudun charmista. Kaupunkien välillä liikennöivät paikallisjunat ja bussit.

Miten pääsee Blue1 lentää kesä-elokuussa suoraan Helsingistä Biarritziin. Yhdensuuntainen lento alkaen 130 euroa. Kolmen vuorokauden matka alkaen 640 euroa/3 tähden hotelli.

Teksti: Maaret Thome-Stavenhagen

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 2/2009