Koe Marmaris uusin maustein.

Akyaka: Rentoa rantaelämää ja pitsihuviloita

Puolen tunnin ajomatkan päässä Marmariksesta sijaitsevan Akyakan maisemaa hallitsevat vanhat puiset pitsihuvilat ja pitkä hienohiekkainen ranta. Hiljaisilla kujilla vallitsee leppoisa tunnelma, johon ei kuulu kaupustelu. Matkailijat eivät ole vielä löytäneet Akyakaa. Ranta syvenee asteittain, joten se sopii myös lapsille.

Mugla; Markkinahumua ja outlet-myymälöitä

Marmariksesta vajaan tunnin ajomatkan päässä vuoristossa sijaitsee Mu?lan läänin samanniminen pääkaupunki. Tiet vievät 670 metrin korkeuteen, mistä avautuu hieno näköala merelle ja alhaalla häämöttävään vehreään laaksoon. Torstaimarkkinat ovat jokaisen vannoutuneen shoppailijan taivas. Autolla omatoimisesti kaupunkiin saapuvat voivat poiketa outlet-myymälöihin, joita on Muglan tien varrella useita.

Turunç: Kirkasvetinen poukama vuorten kätkössä

Kylä sijaitsee vajaan puolen tunnin bussimatkan päässä Marmariksesta. Kylän pikkukiviranta on ansainnut sinilipun puhtaudestaan ja palveluistaan. Vesi on erittäin kirkasta ja siksi sopivaa snorklaukseen. Rannalla vallitsee rento ja kiireetön tunnelma. Ravintolat jättävät myönteisen vaikutelman. Tarjolla on paljon aitoja paikallisia herkkuja, ja hintataso on hieman edullisempi kuin Marmariksessa.

Köycegiz: Maalaiseloa järven rannalla

Köycegizin rantakahviloissa pääsee nauttimaan turkkilaisen keittiön antimista. Vehreän ja rauhallisen maalaiskylän leppoisaan arkeen voi ottaa osaa myös kuljeskelemalla Kordon Boyu -rantakadulla. Vilkkaimmillaan hunajaa, oliiveja ja sitrushedelmiä tuottava maalaiskylä on maanantaisin, jolloin siellä pidetään markkinat.

Hinnat

Vaatteet, supermarkettien ruokatarjonta ja joukkoliikenne ovat Marmariksessa edullisempia kuin Suomessa. Alkoholijuomien hinnat lähentelevät Suomen tasoa. Mamariksen lähikylissä hintataso on selvästi alhaisempi. Edullisimmat tuliaisostokset voi tehdä Muglassa.

Teksti ja kuvat: Reeta Paakkinen

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 5/2008