Yhdeksän löytöä naapurimaan paraatipaikalla odottaa seikkailijaa.

Jo yhden päivän reissulla voi tehdä jännittäviä löytöjä.

TLC:Viime syyskuussa avattu naistenvaatteiden kauppa Stureplanilla, Stureplan 2, 2. kerros. Hinnat ovat melko korkeat, mutta palvelu on ensiluokkaista.

Reiss: Suureen, tyylikkääseen 455 neliömetrin myymälään mahtuu esille koko Reiss-ketjun laaja valikoima. Laadukkaita vaatteita miehille ja naisille.

Urban Outfitters: Entiseen elokuvateatteriin tehty hauska kauppa, josta löytyy laukkuja, vaatteita ja kaikenlaista lahja- tavaraa.

Belgobaren: Belgialainen olutbaari löytyy modernisti sisustetusta, kodikkaasta Freys Hotelista aivan keskustasta. Tarjolla on Skandinavian laajin belgialaisten oluiden valikoima.

Café Opera: Menevien ihmisten ravintolaan kannattaa pukeutua trendikkäästi. Tarkkasilmäinen saattaa erottaa joukosta maailmantähtiä, ja hyvällä tuurilla voi nähdä vilauksen Ruotsin nuorista kuninkaallisista.

Nordiska Muséet: Satavuotisjuhliaan viettävässä Nordiska Muséetissa on esillä useita näyttelyitä. Elokuun loppuun asti voi nähdä 63 ruotsalaisen yksityishenkilön keräämiä esineitä, kuten sitruspuristimia, rotanloukkuja ja tulitikkuaskeja. Talossa on myös ravintola sekä museokauppa.

Josefina: Gröna Lundin lähelle Djurgårdeniin aivan Nordiska Muséetin taakse on avattu viime lokakuussa uusi ravintola. Tarjolla on ruotsalaista husmanskostia eli kotiruokaa parhaimmillaan.

Millesgården: Kuvanveistäjä Carl Millesin (18751955) ja hänen taiteilijavaimonsa Olgan 1900-luvun alussa rakennettu taiteilijakoti. Upean puutarhan bistrossa voi nauttia lounasta ja kotileivonnaisia.

Livrustkammaren: Kuninkaanlinnan kellarissa voi tutustua Ruotsin kuninkaallisten historiaan. Elokuun loppuun on esillä näyttely Ruotsin ylimystön käyttämistä jalkineista. Lapsille on viikonloppuisin omaa ohjelmaa.

Köröttele kortilla Tukholma-kortti on voimassa 1-3 vuorokautta. Kortilla voi matkustaa paikallisliikenteessä, ja sillä pääsee maksutta noin 80 museoon ja nähtävyyteen

. Lisätietoa täältä. Teksti: Sirpa Kuvaja Kuva: Tallink Silja

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 5/2007