MATKAOPAS-LEHTI
Baskimaassa kuuluu syödä pintxoja ja juoda txakolia.

San Sebastian on Espanjan herkkukaupunki. Suurinta namia ovat pintxot, niin tapaksia espanjaksi kutsutaan. Suoraan tiskiltä valittavat pintxot ovat halvempia kuin lämpimänä tilattavat.

Txakoli on nuori, hedelmäinen valkoviini, joka sopii pintxojen kyytipojaksi kuin auringonpaiste turistin naamalle.

San Sebastianin parhaat herkkupaikat

A Fuego Negro, Calle 31 de Agosto Kalea 31. www.afuegonegro.com

Ganbara, San Jerónimo 21. www.ganbarajatetxea.com

La Cepa, Calle 31 de Agosto 7–9. www.barlacepa.com

Restaurante Ni Neu, Avenida de la Zurriola 1. www.restaurantenineu.com

Hotel Astoria 7, Sagrada Familia 1. www.astoria7hotel.com

Don Serapio, Sancho El Sabio 22. www.donserapio.com

Kokotxa Restaurante, Campanario 11. www.restaurantekokotxa.com  

Aitor Lasa, Aldamar Kalea 12. www.aitorlasa.com

Bodegón Alejandro, Fermin Calbetón 4. www.bodegonalejandro.com

Bodega Donostiarra, Calle Peña y Goñi 13. www.bodegadonostiarra.com

Anneli Lenkkeri ja Ilpo Musto Kuva Ilpo Musto. Matkaopas 5/2014 -lehdessä on 6 sivun juttu San Sebastianista