
MATKAOPAS-LEHTI
Baskimaassa kuuluu syödä pintxoja ja juoda txakolia.
San Sebastian on Espanjan herkkukaupunki. Suurinta namia ovat pintxot, niin tapaksia espanjaksi kutsutaan. Suoraan tiskiltä valittavat pintxot ovat halvempia kuin lämpimänä tilattavat.
Txakoli on nuori, hedelmäinen valkoviini, joka sopii pintxojen kyytipojaksi kuin auringonpaiste turistin naamalle.
San Sebastianin parhaat herkkupaikat
A Fuego Negro, Calle 31 de Agosto Kalea 31. www.afuegonegro.com
Ganbara, San Jerónimo 21. www.ganbarajatetxea.com
La Cepa, Calle 31 de Agosto 7–9. www.barlacepa.com
Restaurante Ni Neu, Avenida de la Zurriola 1. www.restaurantenineu.com
Hotel Astoria 7, Sagrada Familia 1. www.astoria7hotel.com
Don Serapio, Sancho El Sabio 22. www.donserapio.com
Kokotxa Restaurante, Campanario 11. www.restaurantekokotxa.com
Aitor Lasa, Aldamar Kalea 12. www.aitorlasa.com
Bodegón Alejandro, Fermin Calbetón 4. www.bodegonalejandro.com
Bodega Donostiarra, Calle Peña y Goñi 13. www.bodegadonostiarra.com
Anneli Lenkkeri ja Ilpo Musto Kuva Ilpo Musto. Matkaopas 5/2014 -lehdessä on 6 sivun juttu San Sebastianista