Thaimaan suurin saari Phuket on Pattayan jälkeen maan toiseksi suosituin lomakohde. Phuketissa voi vain loikoilla palmujen alla tai viettää puuhakasta aktiivilomaa. Tunnetuimmat rannat, kuten Patong Beach, sijaitsevat saaren länsipuolella. Mikä sopii sinulle?

Ruokaa ja ostoksia

Patongin kaduillakin kulkee ruokakärryjä edestakaisin. Niistä saa esimerkiksi paistettua maissia ja kreppejä valitsemillaan täytteillä. Uusista shoppailukeitaista minua miellytti eniten Patongin valtava uusi ostoskeskus Jungceylon. Saaren pääkaupungin Phuket Townin ostoskeskuksista paras ja siistein on Robinson. Myös kaupungin kujilla ja pääkaduilla putiikkeja riittää. Välillä myyjät ovat todella innokkaita. Jos ei tee mieli katsoa mitään, kannattaa vain hymyillä kauniisti ja kävellä ohi.

Kaloja narraamassa

Kalastusretki on ollut meille mieluisin kokemus Phuketissa, emmekä tälläkään kertaa halunneet jättää sitä kokematta. Laivaan otettiin 12 henkilöä, joista kuusi sai kalastaa. Enimmäkseen saimme saaliiksi tonnikalaa, vaikka kaikki odottivat isoa purjekalaa tai marliinia. Lounastauolla kokki perkasi pyytämämme eväniekat ja valmisti niistä herkullisen aterian. Retken päätteeksi menimme porukalla kylpemään Chalongin pääkadun varrella sijaitsevaan aitoon thai-saunaan. Mikä yrttihöyry ovesta tuprahtikaan!

Rannalta toiselle

Chalong Bayn lähellä sijaitseva Rawain ranta on täynnä ravintoloita. Kaikista avautuvat upeat näköalat. Phuketin lounaisrannikolla sijaitseva Karon Beach on pitkä ja sen hiekka on puhtaan valkoista. Ajoittain rannalla on kovia virtauksia. Viereinen Kata Beach sopii myös lapsiperheille: ranta syvenee loivasti. Saaren eteläkärjessä sijaitseva Nai Harn Beach on Phuketin rannoista kaunein. Se ei ole kovin suuri, joten jos haluaa parhaat paikat, sinne kannattaa mennä aamulla ajoissa.

Phuketin plussat

+ Paljon erilaisia rantoja.

+ Retkitarjonta runsas.

+ Hyvät harrastusmahdollisuudet.

ja miinukset

- Ruuhkaa varsinkin Patong Beachillä.

- Katvepaikoissa hyttysiä.

- Joskus aggressiivista myyntiä.

Teksti: Maritta Korhonen Kuva: All Over Press

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 1/2009