Krabin Ao Nang sopii aktiiviselle lomailijalle kuin snorkkeli suuhun. Lue loistovinkit ja kerro omasi!

Entinen kalastajakylän ilmapiiri on rento ja rauhallisempi kuin Phuketissa tai Pattayassa. Ao Nangiin on mukava tulla myös lasten kanssa.

Saaria valittavaksi

Ao Nangin ehdoton valtti ovat lähialueen unelmasaaret. Retkien ja venematkojen hinnat vaihtelevat. Saarille kannattaa lähteä varhain. Näin ehtii tehdä päivän ensimmäiset jalanjäljet puuterihiekkaan ennen muita. Ajamme merestä nousevien korkeiden graniittikallioiden vierestä ja saavumme Pakbian saarelle. Ranta on jo aamukymmeneltä täynnä ihmisiä, joten pyydämme kippariamme suuntaamaan kohti Hongin saarta. Hongilla on hyvä snorklailla ja viettää rauhallista rantapäivää.

Raileyn rannoille

Ao Nangissakin rento lomatunnelma löytyy läheltä. Raileyn rannat kutsuvat. Alueella on bungaloweja, upeita rantoja, ravintoloita ja hienot mahdollisuudet kalliokiipeilyyn. Kurssin voi varata Ao Nangista. Länsi-Rayleilla on parempi ranta, Itä-Rayleilla toimivat kiipeilykoulut. Lisäksi itäpuolelta vie polku mainiolle Phra Ngangin rannalle.

Joelle melomaan

Ao Nang sopii omatoimiselle, mutta seikkailemaan ei tarvitse lähteä yksin. Päätämme kokeilla melontaretkeä Tarnboke Koraneen kansallispuistossa 50 kilometriä Ao Nangista. Kuvittelin edessämme olevan jonkinlaisen rämeseikkailun, mutta Klong Plang -joki on paikoitellen yllättävän leveä. Ihailemme upeita kalkkikivikallioita. Kaikkialla kasvaa tuuhea, vihreä mangrovemetsä. Puoli tuntia melottuamme tulemme Tham Kao Wongin laguuniin.Vesi on niin alhaalla, että kanootit juuttuvat pohjaan. Paluumatkalla pysähdymme uimaan joelle. Reippailun jälkeen maistuvat aina yhtä ihana thairuoka ja tuore kookosmehu. Ne kruunaavat aurinkoisen lomanautinnon.

Hintoja

Päivän retki ryhmässä pikaveneellä Phi Phille 40 euroa, lapset 20 euroa. Päivän retki omalla pikaveneellä noin 200 euroa. Kalliokiipeily Raileylla puoli päivää 20 euroa/hlö. Tunti tennistä 12 euroa. Hieronta rannalla 4 euroa/1 tunti. Snorklausretki Phi Phillä 60 euroa, lapset 30 euroa, sisältää lounaan.

Teksti: Mika Kaverinen, kuva: Nina Kaverinen

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 5/2008