Yli sadan hehtaarin alueelle levittäytyvä Gardens on futuristinen uusi eeden, maailman suurin kaupunkipuutarha.

Singaporen politiikassa ei taida olla vastarannankiiskiä – ainakin siitä päätellen, että pääministeri Lee Hsien Loongin tavoite rakentaa miljardin dollarin Gardens by the Bay -puistokompleksi on pääosin toteutunut. Suomessa olisi noussut poru.

Yli sadan hehtaarin alueelle levittäytyvä Gardens on futuristinen uusi eeden, maailman suurin kaupunkipuutarha. Puiston katseenvangitsijana on ryhmä superpuita, 50 metriin kurottuvia, kasveilla vuorattuja teräsrakennelmia.

Pimeän tullen ne hohtavat kaikissa väreissä. Puiden välissä luikertelee  huima kävelysilta. Parhaat botaaniset aarteet löytyvät kahdesta valtavasta kasvihuoneesta.

Flower Dome on omistettu välimerellisille luonnonihmeille pelargonioista jykeviin kalifornialaismäntyihin. Hallin lämpötila on viilennetty 23 asteeseen.

Cloud Forest -hallin aulasta astutaan suoraan vesiputouksen eteen. Vesi syöksyy alas 35-metrisen, Pilvivuoreksi ristityn keinonyppylän huipulta. Huipulle pääsee hissillä, ja alas kierretään ramppeja pitkin.

Ilma on kuuman kostea kuten oikeassa sademetsässä. Jos voimia riittää, loppupäivän voi samoilla avopuutarhoissa, joihin on koottu aasialaisia
kasveja teemoittain.

♣ Gardens by the Bay, Marina Bay, Singapore. Lähin metroasema: Bayfront Station.

♣ Puisto on auki päivittäin klo 5–02, kasvihuoneet 9-20. Puistoon pääsee ilmaiseksi. Sisäpuutarhat 20 Singaporen dollaria, 14 €.
www.gardensbythebay.com.sg

Mika Remes

Muita maailman ihmeitä Matkaoppaan numerossa 2/2014.