Kanarian klassikko Teneriffa yllättää monipuolisuudellaan. Rannoista parhaaksi osoittautui Playa de las Teresitas.

Kullankeltainen hiekka on kuumaa, vaikka on vasta aamupäivä. Kaksivuotias poikani tietää heti, miksi tänne on autoiltu. Hän nappaa lapionsa ja kiitää kuin raketti pitkin Teresitasin hiekkarantaa.

Nopsaliikkeinen mieheni kirmaisee lapsen perään kamera kaulassa keikkuen. Meno naurattaa saksalaisparia.

Pavunruskeat lomailijat loikoilevat hedelmäpuiden alla aurinkotuoleillaan.

Playa de las Teresitas on Teneriffan pisin ja kaunein ranta pääkaupunki Santa Cruzista 8 kilometriä koilliseen, Anagan vuoriston syleilyssä. Americasin rannikolta tänne ajaa tunnissa.

Autonsa voi jättää maksutta aivan hiekan äärelle. Myös bussiyhteydet Santa Cruzista toimivat.

Hyvin hoidettu Teresitas on turistirantoja ­rauhallisempi ja sopii loistavasti lapsiperheille. Varsinkin arkipäivinä on rauhallista. Ranta ei ole jyrkkä, ja vesi helmeilee trooppisen turkoosina.

Aallonmurtaja suojaa Saharasta tuotua hiekkaa koko rannan pituudelta. Aallon­murtajan takana lekottelevat suuret valtamerilaivat tuovat mielenkiintoista kontrastia maisemaan.

Ei hotelleja, ei ostoskeskuksia, ei kaupustelijoita tai hierojia. Pienestä baarista saa edullisesti tuoreita ­tapaksia ja kylmää juotavaa.

Rantakatua rullaa sininen jäätelöauto. ­Ämyreistä kantautuu tuttu melodia, saksalainen rakkauslaulu Lili Marleen, Liisa pien’.

http://www.webtenerife.com/Destinos-y-lugares/Playas/LAS+TERESITAS.htm?Lang=en

Kerttuli Punkari  Kuva Pekka Punkari

Matkaopas 8/2011-lehdessä on 6 sivun juttu Teneriffasta.