Tel Avivin rannalta ei tarvitse ottaa monta askelta, kun on keskellä toreja ja kahvilakatuja. Matkaopas raportoi kuumasta bilekaupungista tuoreeltaan.

Tel Avivin rannalta ei tarvitse ottaa monta askelta, kun on keskellä toreja, kahvilakatuja ja nuorten suunnittelijoiden putiikkeja. Muutama lisäharppaus, ja vanhassa Jaffassa aivan Tel Avivin kupeessa voi uppoutua historiaan. Kulttuurin nälkäänsä voi tyydyttää museoissa, konserteissa ja näyttelyissä. Lapsiperheille on rannan lisäksi tarjolla retkiä sekä vesi- ja huvipuistoja. Israelilaiset rakastavat lapsia ja lapsiperhe saa aina huomiota ja tarvittaessa apua.

Kaupungin yöelämä on luku sinänsä. Menopaikkoja löytyy baareista jazzluoliin ja pikku diskoista tasokkaisiin klubeihin, joissa soittavat Israelin ja muun maailman nimekkäimmät dj:t. Tel Avivissa on turha miettiä, onko ranta- vai kaupunkilomalla. Siellä voi yhdistää molemmat.

Ninarose Maoz  Kuva Uzi Varon

Kuvan Hoodna Bar sijaitsee Florentinin kaupunginosassa osoitteessa Abarbanel 13.

P.S. Maailman suurin matkaoppaiden julkaisija Lonely Planet sijoittaa Tel Avivin maailman kymmenen parhaan joukkoon kahdessa maineikkaassa yöelämän luokassa “paras juhlintakaupunki” ja “kymmenen parasta hedonistista kaupunkimatkaa”. Tel Avivia kutsutaankin Lähi-idän Miamiksi.

www.goisrael.fi

Lue lisää Tel Avivista Matkaoppaan numerosta 5/2012.