Bangkokista parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee salainen piilopaikka ja maan vähäsateisin saari.

Viisi vinkkiä Koh Samet -saarelle:

1. Kauppoja on vähän, mutta ravintoloita ja baareja pitkä ranta­kaistale täynnä. Yksi suosituimmista on Silver Sand Bar Ao Pain rannalla. Se sopii illan päätepysäkiksi. Iso tanssilattia.

2.  Samet Villagessa kannattaa pistäytyä suomalaissyntyisen Rogerin Papa Roger’sissa. Se on toiminut vuodesta 1989 ja tunnistus on helppoa: seinällä komeilee Suomen lippu.

3.  Hemmottelen itseäni jalka­hieronnalla. Rannalla tarjotaan edullisia hierontapalveluja, mutta valitsen hotellini Wellness Centerin käsittelyn, 750 bahtia, noin 18 euroa.

4. Sai Kaew -rannan Ploy Thalay on viehättävä ulkoilma­ravintola, jossa istutaan upottavan pehmeillä tyynyillä matalien pöytien äärellä. Tuli-show alkaa yleensä kello 20.30 ja 22.30.

5. Hieman edellistä pienempi Kitt & Food on sisustettu samaan tyyliin. Öljylamput palavat, tulitaiteilijat esiintyvät, aallot humisevat vaimeasti. Tilaan valtavan annoksen mereneläviä ja pullon jääkylmää olutta, yhteensä kuusi euroa. Riisun sandaalit ja upotan varpaat syvälle rantahiekkaan. Vieressä rakastavaiset sytyttävät paperilyhtyjä ja lähettävät ne tuulten matkaan. Ne loistavat kuin pienet tähdet yötaivaalla, kunnes lopulta katoavat näkyvistä.

Lisätietoa Mika Minetti, kuva Jussi Kylliäinen

Lue koko juttu Matkaopas 8/2012 -lehdestä, jossa on 6 sivua Koh Sametista