Lyhyelläkin matkalla ennättää ammentaa elämyksiä Tallinnan kulttuuritarjonnasta. Lue, mitä kulttuuripersoona Otso Kantokorpi suosittelee Tallinnan kesän taidetarjonnasta.

Tallinna on yksi vuoden 2011 kulttuuripääkaupungeista, joten Tallinna on varsinkin nyt oivallinen kulttuurimatkakohde. Viron tuntija, neljä Tallinnaa käsittelevää Sankarimatkailija-kirjaa tehnyt kirjailija, kriitikko ja toimittaja Otso Kantokorpi valitsi pyynnöstämme yhden taide-elämyksen Tallinnan kesän tarjonnasta.

Hän päätyi suosittelemaan Kumun taidemuseota. – Kumussa on esillä virolaisten Jüri Palmin ja Ludmilla Siimin yhteinen retrospektiivinen näyttely, jossa kuvataan urbaania maisemaa. Ludmilla Siim (s. 1938) on samalla myös elävä esimerkki vanhasta käsitteestä "Suomen silta", sillä hän on asunut Suomessa jo 1970-luvulta saakka, vaikka onkin selvästikin tunnetumpi vanhassa kotimaassaan, Kantokorpi kertoo.

Kumun Yksin kaupungissa -näyttely on esillä 28.8. saakka. Kumun taidemuseoon pääsee hyvin kävellenkin. Reitti kulkee Virunaukiolta Narvan maantietä Kadriorgiin, Weizenbergi-kadun päähän. Jüri Palm (1937-2002), Tulede vool 1973/1974, Eesti Kunstimuuseum. Ludmilla Siim, Raadiomaja, 1970, Eesti Ajaloomuuseum. 

Otso Kantokorven kirjoittamia tietokirjoja Tallinnasta ovat: Sankarimatkailija Tallinnan raitiovaunuissa, Like, 2005.

Sankarimatkailijan Neuvosto-Tallinna, Helsinki: Like, 2006.

Sankarimatkailijan Tallinna raitiovaunuissa ja trolleybusseissa, Helsinki: Like,2006.

Sankarimatkailija Tallinnan lähijunissa, Helsinki: Like;

Rosebud, 2009.

Lisäksi Kantokorpi on kirjoittanut Sankarimatkailija-sarjaan tietokirjan myös Helsingistä: Sankarimatkailija Helsingin raitiovaunuissa, Helsinki:Like, 2007.

Lisätietoja Kumusta, Kumun Yksin kaupungissa -näyttelystä sekä Kumun taidemuseolle kulkevista raitiovaunu- ja linja-autoreiteistä löytyy Kumun nettisivuilta.

http://www.ekm.ee/kumu.php