Strasbourgin matkalla kannattaa vuokrata auto ja suunnata päiväksi Euroopan kauneimmalle viinitielle, La Route des Vins -reitille.

 La route des vins d’Alsace on Ranskan viinireiteistä vanhin. Se on perustettu vuonna 1953. Valkoviiniin keskittyvä reitti kattaa 170 kilometrin matkan 67 kunnan läpi. Viinintuottajia on reitin varrella yli 300.

Alsacen valkoviineissä on kaikkea, mitä voi toivoa: raikkautta, aromikkuutta, hapokkuutta ja hedelmäisyyttä. Vogeesien rinteitä peittävien viinitarhojen lomassa piilee liuta hurmaavia ja vierailun arvoisia pikkukyliä. Lumoavin niistä on 1 300 asukkaan Riquewihr, jonka pääkadun somat, hiukka lintallaan limittäin ja lomittain seisovat ristikkotalot Walt Disney piirsi ranskalaiseen kansan­satuun pohjautuvaan elokuvaansa Kaunotar ja Hirviö. Useilla tunnetuilla viinintuottajilla on omat viinimyymälänsä myös Riquewihrissä.

Lisätietoa reitistä http://alsace-route-des-vins.com/

Matkaopas 6/2012 julkaisi Maaret Thome-Stavenhagenin kirjoittaman jutun Strasbourgista. Oheinen vinkki on pieni ote viisisivuisesta jutusta.