Torinolaisilla on karmea erikoisuus: trippa. Se kootaan eläimen suolistosta. Mutta Al Garamondista saa muutakin.

Al Garamond on herkkusuun must. Kokki Santino Nicosian keittiö tekee kunniaa Piemonten keittiön parhaille puolille mukavan modernisti. Kaiken lisäksi paikassa syö kuin kotonaan.

Tarjoilija kannustaa kokeilemaan tuhatlehtiseen leivottua trippaa, mutta pötsin jos toisenkin maistaneena päädyn makuhermoille armollisempaan vaihtoehtoon, suussa sulaviin lammas­täytteisiin agnolotteihin. Kyytipojaksi lasi rubiinin­punaista barberaa. Torinoa parhaimmillaan, ja kaikki tämä 30 eurolla.

Al Garamond, Via Pomba 13. ­ www.algaramond.it

Teksti ja kuva Mika Remes

Matkaopas 8/2012 -lehdessä on 4 sivun juttu Torinon parhaista ravintoloista.