Hyvillä valinnoilla voi säästää selvää rahaa. Esimerkiksi Bulgariassa ja Tunisiassa lomarahalle saa reilusti vastinetta, osoittavat kansainväliset hintavertailut.

Tuoreessa Eurostatin vertailussa Bulgaria osoittautui EU:n halvimmaksi maaksi. Siellä esimerkiksi ruoka, vaatteet ja hotelli- ja ravintolapalvelut ovat EU-maiden halvimmat. Maan alhaisen hintatason ansiosta myös lomailu Bulgariassa on edullista.

– Esimerkiksi ravintolaillallinen shopska-salaatteineen, saslik-vartaineen, viineineen ja jälkiruokineen maksaa Bulgarian Sunny Beachilla 10-15 euroa henkilöltä, kertoo Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo.

Vilvoittavan oluen saa monista Sunny Beachin ravintoloista yhdellä levalla, eli 50 sentillä. Rantabaareissa myytävät erilaiset pikkuruuat hampurilaisista pizzapaloihin ja täytettyihin uuniperunoihin maksavat noin 5 levaa, eli 2,5 euroa. Myös Tunisia on lomailijalle edullinen maa. Numbeo.comin mukaan Tunisian ravintolahintaindeksi on 40, kun se on Suomessa 97 ja esimerkiksi Turkissa 48. Finnmatkojen valikoimassa olevista lomakohteista vain Bulgariassa ja Thaimaassa on halvempaa ravintolaruokaa kuin Tunisiassa.

Eurostat: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-22062012-AP/EN/2-22062012-AP-EN.PDF Numbeo: http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp www.finnmatkat.fi