Dubrovnik on kuuden tähden kesäkaupunki, joka tarjoaa elegantteja kävelykatuja, kulttuuria ja huimia näköaloja.

Tarjottavat kalaherkut ovat usein tuoreita ja maukkaita. Valitsimme nämä ravintolat suomalaiseen makuun:

Proto

1886 perustettu ravintola Stradunin ja Široka-kadun kulmassa. Tarjolla on perinteisiä dubrovnikilaisia kalaruokia. Toisen kerroksen terassilta on mukava seurata Široka-kadun elämää. Kalastajan lautanen 252 kunaa, 34 €. Osoite Široka uliaca 1. Puh. +38520323234. Avoinna klo 11–23. 

Mimosa

Yllätyn, kun hovimestari tervehtii ja esittelee annokset silkalla suomella. Mies opetteli kieltämme jo 1960-luvulla, jolloin suomalaisturisteja alkoi tulla alueelle. Taito on edelleen vetreä, ankkapateekin ääntyy prikulleen oikein. Viherkasveilla somistettu, luonnonkiviseinäinen ravintola on perustettu 1953. Jos valitsee alkuruoaksi perinteisen kalalautasen, kannattaa varata reilusti vettä janojuomaksi. Osoite Branitelja Dubrovnika 9. Puh. +385 20 411 157. Avoinna 11–24.

Teksti ja kuva Eija Aatela.

Juttu on pieni osa Matkaopas 4/2012 -lehdessä julkaistusta Dubrovnik-vinkkijutusta.