Miltä tuntuu ylittää Atlantti suomalaisella risteilyaluksella? Kaksi pariskuntaa vastaa.

Risteilyvieraiden joukosta erottautui silminnähden onnellinen pari, marraskuussa Helsingissä vihityt Johanna Autio ja Juhani Arppe. Sulhanen oli Kristina Cruisesin risteilyllä neljättä kertaa. Ensikertalainen morsian paljasti jännittäneensä Atlanttia:

– Se osoittautui miellyttäväksi yllätykseksi. Tämä on täydellistä lomaa: ihana ilmasto, hyvää ohjelmaa ja ystävällinen henkilökunta. Tämä sopii häämatkalaisille. Jää aikaa tutustua toisiinsa ja jutella.

– Rentous on parasta. On erittäin hyvä nollata aivot välillä. Asiat on ajateltu ja suunniteltu meidän puolestamme, Juhani sanoi. 

– Ehdotimme yhteislaulutilaisuutta, ja se toteutui heti. Retkillä olisimme toivoneet selostusten olevan vain englanniksi tai suomeksi, Johanna luetteli. Juhani ei keksinyt moittimista:

– Koko risteilyn ajan kaikki palvelut kuitataan laivan omalla luottokortilla ja loppu­summa maksetaan lähtöaamuna.

Karibia oli ollut raisiolaisten Pia ja Pekka Larsenin haaveena jo pitkään.

– Tämä on silkkaa luksusta. Ei ole tarvinnut sählätä edes passien kanssa. Voi vapaasti valita, onko ryhmässä vai itsekseen. Sääkin on suosinut. On ohjelmaa, johon voi halutessaan osallistua. Juttu­seuraa löytyy aina saunassa ja kuntosalilla. Laiva on sopivan kokoinen, ja täällä on sopiva määrä ihmisiä. Hyvä henkilökunta tekee kaikkensa vieraiden viihtymiseksi, pari kiitteli.

– Jopa aamiaispekoni on täsmälleen oikean rapeaa, ja kananmunat ovat aina vielä lämpöiset. Bistrossa on mukavia menyyvaihtoehtoja ja à la carte -­ravintola on tarjonnut hienoja herkkuja, kuten ­hummeria, iloitsi Pekka.

Mitä maksaa

Seuraavan kerran Kristina Katarina ylittää Atlantin jouluristeilyllä 2012. Karibian-risteilyt jatkuvat 2.3.2013 asti, jolloin alkaa paluuristeily Itä-Karibian saarten kautta Kap Verdelle. Risteilyn ennakkovaraushinta on noin 2 000–4 000 €. www.kristinacruises.com

Hille Matekovits

Matkaopas 6/2012 -lehdessä on kuuden sivun juttu Keinuen Karibialle.