Suunnitteletko matkaa lasten kanssa Tukholmaan? Perheen pienimmät ihastuvat varmasti Skansenin pieneläinpuistoon, jossa pääsee tekemään tuttavuutta vaikkapa söpöjen minipossujen kanssa.

Skansen on yksi Tukholman perinteisistä ja aina yhtä mukavista vierailuohteista. Skansenin rakastetussa pieneläinpuistossa ihastuttavat muun muassa herttaiset kaninpoikaset, kilit, kääpiövuohet, marsut ja muut pikkueläimet. Tänä vuonna ne odottavat ystäviään hieman uudessa paikassa.

Mini-Skansen korvaa nyt alueen pieneläinpuistona vuodesta 1955 toimineen Lill-Skansenin. Lill-Skansen ei kuitenkaan poistu kokonaan, vaan avautuu uudistuneena, entistä laajempana ja ympärivuotiseksi muuttuneena kohteena maaliskuussa 2012. Pieneläinpuisto Mini-Skansen sijaitsee kätevästi aivan Skogens Husin naapurissa. Skogen Hus puolestaan tarjoaa lapsille monelaista toimintaa kuten elokuvaesityksiä, kasvomaalausta ja askartelua. Mini-Skansen on avoinna 18. syyskuuta saakka.

Tukholman Djurgårdenin saarella sijaitseva Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo. Ruotsin suosituimpiin kuuluva matkailukohde kerää vuosittain 1,3 miljoonaa kävijää eri puolilta maailmaa. Skansenin porttien sisältä löytyy muun muassa varsinaisen ulkoilmamuseo ainutlaatuisine rakennuskokoelmineen ja talonpoikaiskulttuuria esittelevine käsityöpajoineen. Skansenin suosikkikohteisiin lukeutuu myös pohjoismaisiin villi- ja kotieläimiin keskittyvä eläinpuisto. Alueella on laaja valikoima kahviloita ja ravintoloita sekä suosittu konserttilava, jonka yhteislauluillat ovat Ruotsissa käsite. Kaupanpäällisinä tulevat huikeat näköalat Tukholman keskustaan.

Skansenin aukioloajat, tapahtumatiedot ja lippuhinnat:

www.skansen.se