Paahteesta Patongille. Thaimaan auringon alla voi tehdä kaikkea ja vähän päälle.

Räpyläjalat Ahdin valtakunnassa

Isolla moottoriveneellä matka mantereelta Similanin saarille kestää noin puolitoista tuntia. Vain kahdelle saarista, Ko Miangille ja Ko Similanille, saa rantautua. Lähivesillä on maailman upeimmiksi mainittuja sukelluspaikkoja.

Apinoiden laguunilla

Phuketin koillispuolella sijaitsevan Phang Nga -lahden saaret ovat jylhä luonnonnähtävyys. Ne ovat vehreän kasvuston peitossa. Korkeimmat kalliot yltävät sadan metrin korkeuteen. Lähestymme kanooteilla Hong-saarta, kun ilakoiva apinalauma huomaa meidät. Pienet karvaiset kourat tarraavat kanoottini laitaan. Yhdessä vilauksessa otus punnertaa itsensä laidalle, sieppaa banaanin kädestäni, kuorii ja popsii suuhunsa.

Loiskis ja molskis!

Hauskin tapa matkustaa Phuketin rannalta toiselle on pitkähäntävene. Lähdemme huristelemaan Bang Tao Beachilta kohti etelää. Mereltä Phuketin vehreys pääsee oikeuksiinsa. Surin Beachin alueella kohoaa hulppeita huviloita ja hotellialueita. Niissä näkyy raha, joka on usein ulkomaalaista. Onneksi hotellit eivät Thaimaassa omista rantoja, jotka ovat siten kaikkien käytössä. Olemme matkalla kohti piskuista Laem Singin rantaa, jossa on tarkoitus nauttia lounasta. Rantautumisessa on sama niksi kuin kyytiin nousemisessa: kengät pois, lahkeet ylös ja kahlaamaan.

Villin Patongin illassa

Vilkas Patong on Phuketin suosituimpia rantoja, ja sen pääkatu saaren yöelämän keskus. Kahden puolen on vieri vieressä baareja ja ravintoloita ja monenmoisia putiikkeja. Korvissa takoo diskoista kantautuva jumputus, ja toinen toistaan kauniimmat tytöt hymyilevät kutsuvasti baareista. Tosin jotkut kaunottarista saattavat olla thaimaalaiseen tapaan poikiakin. Kun on aika palata takaisin hotelliin, kyytiä ei ole vaikea löytää. Kirkuvan punaisia pikku tuktukeja on kadunreunustoilla parkissa pitkät jonot.

Teksti: Hannu Nieminen Kuva: Pacific Stock/hemis.fi/MVphotos

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 1/2010