Mauritiuksen kilpailija viekoittelee muitakin kuin rikkaita ja kuuluisia. Tutki unelmasaarten plussat ja miinukset.

Mahén saari Intian valtameressä, hieman päiväntasaajan alapuolella. Turkoosimpaa merta en ole koskaan nähnyt. Vitivalkoisena hohteleva hiekka korostaa vaikutelmaa. Kuuluu vain kohinaa, kun mainingit nuolevat Intendance-lahden rantaa. Elämänmeno Mahén saarella on niin verkkaista, että omakin askel hidastuu aivan huomaamatta.

Rentoa menoa

Praslin on vielä rennompi. Mahélla asuu 70 000 ihmistä, täällä vain kymmenesosa siitä. Luksushotellien lisäksi näkyy siellä täällä myös pieniä perhehotelleja ja majataloja. Kapea asvalttitie mutkittelee saaren keskiosan halki, ja siellä saamme kalpean aavistuksen Seychellien graniittisaarten viidakoista.

Hikinen pyöräretki

La Diguella ei hötkyillä senkään vertaa kuin Praslinilla: mihinpä ihminen ei ennättäisi härkävankkureilla tai polkupyörälläkin. Asukkaita on parituhatta, autoja vain muutama. Jaksaako 30 asteen helteessä pyöräillä? Suuntaamme rantatietä pohjoiseen. Hiki virtaa, mutta onneksi tienposkessa suurten puiden siimeksessä on kioski. Myytävänä on kookospähkinöitä, hedelmiä, mehuja ja olutta sekä kaikkea pientä tarpeellista simpukankuorikoruista olkihattuihin.

Paratiisin rauha

Työnnän varpaani korallihiekkaan omalla pikku rannallani. Syrjäisellä Denisin saarella voi todella leikkiä erakkoa, jos niin haluaa. Bungalowini ovessa ei ole lukkoa - sitä ei täällä tarvita. Saaren ainoassa hotellissa on vain kourallinen elegantteja, ekologisesti oikeaoppisia majoja. Kännykkä ei saarella toimi eikä illalla tuijoteta telkkaria. Hotellivieraiden huvina ovat vain merenelävät, kilpikonnat, erakkoravut ja harvinaiset lintulajit. Valkea, sininokkainen liitäjä näyttää tutulta: maan kansallislintu keijutiira koristaa myös Air Seychelles -lentoyhtiön koneiden peräsimiä.

Seychellien plussat ja miinukset:

+ Kaunis, ainutlaatuinen luonto.

+ Loistorannat, kirkkaat sukellusvedet.

+ Siistiä ja turvallista.

- Monilla rannoilla vahvoja virtauksia.

- Vähäiset ostosmahdollisuudet.

- Huvittelupaikat harvassa.

Teksti Pirkko Puoskari, kuva Istockphoto

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 1/2010