Seychellien paratiisisaarilla aurinko paistaa ympäri vuoden. Yksistään Mahélla on yli seitsemänkymmentä rantaa, joista löytyy sopiva jokaiselle.

Intian valtameressä sijaitsevan Seychellien saarivaltion kolme suosituinta seutua ovat Mahé, Praslin ja La Digue. Ne kaikki ovat vuoristoisia, vehreitä ja suurimmaksi osaksi lähes koskemattomia. Turismin kehitystahdille onkin asetettu tiukat rajat: Seychelleille pääsee vain 150 000 matkailijaa vuodessa.

Matka alkaa Mahélta

Suurin saarista on Mahé, sekin tosin vain 153-neliökilometrinen. Siellä sijaitsee saarivaltion viihtyisä pääkaupunki, Victoria. Kaupungissa on 25 000 asukasta, ja se on tutustumisen arvoinen pelkästään kiehtovan historiansa vuoksi. Seychelleillä on juuri sellaisia rantoja, joista moni tohtii vain uneksia. Yksistään Mahélla on yli seitsemänkymmentä rantaa, joista löytyy sopiva jokaiselle.

Unelmarannat

Seychellien toiseksi suurin saari Praslin sijaitsee noin neljänkymmenen kilometrin päässä Mahélta. Sielläkin on paljon rantoja suurista ja mahtavista pieniin ja suojaisiin. Jotkin niistä saattavat olla lähes tyhjiä jopa sesonkiaikana. Praslinin tärkein kohde on kansallispuisto Vallée de Mai. Se on Unescon maailmanperintökohde, jossa alkuperäisen Eedenin puutarhan sanotaan sijainneen. La Digue on pääsaarista suojaisin ja hiljaisin. Siellä lomaillessaan tuntee todella olevansa kaukana maailman hälystä. Saaren eläimistö on runsas ja monipuolinen, ja erityisesti lintuharrastajille on tarjolla paljon nähtävää.

Maailman paras

Tuskin ketään hämmästyttää, että maailman paras ranta on Seychelleillä. Anse Source d'Argent La Diguella on todella ainutlaatuinen. Upeat graniittilohkareet jakavat lahden poukamiksi, jotka hehkuvat vaaleanpunaisina aamuauringossa ja syvänpunaisina iltaruskon aikaan. Hiekka on valkoista ja puuterimaisen hienoa. Vesi on niin tyyni ja kirkas, että trooppisia kaloja ja koralleja nähdäkseen ei tarvitse edes snorkkelia.

Matkatietoa Seychelleiltä

Sijainti: Noin 115 saaren muodostama valtio Intian valtameressä, noin1 600 km Afrikan mantereen itäpuolella.

Pinta-ala 455 km².

Asukasluku noin 82 000.

Kielet: Seychellien kreoli, englanti ja ranska.

Aikaero Suomeen: + 2 tuntia.

Ilmasto: Miellyttävän trooppinen.

Lämpötila ympäri vuoden 24-29C.

Teksti: Tom Scott Kuva: Patrick Frilet/Rex Features/Lehtikuva

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 6/2007