Parasta kiinalaista ruokaa Kiinassa tarjotaan edelleen Hongkongissa. Mikko Takala maisteli Demon chefin menyyn.

Taksi alle ja saareen, pahamaineeseen Wan Chaihin – bailualue kerää magneetin lailla huono­maineisia naisia ja seuraa etsiviä länkkäreitä. Viime vuosina alue on alkanut siistiytyä. ”Demon chefiksi” itseään nimittävä Alvin Leung johtaa pikku ravintolassaan Ferran Adriàn inspiroimaa avantgarde-molekyylikeittiötä. Kekseliästä, kivaa ja hullua.

Noin 20 ruokalajin ikimuistoinen maistelumenyy maksaa viineineen noin 150 euroa. Jälkiruoka Sex on the beach maistuu mainiolta, vaikka ulkonäöstä tulee suoraan sanoen mieleen käytetty kondomi. Leung itse on venähtänyt pulskaan kuntoon. Siksi tiskin takana pyörii häntä 30 kiloa kevyempi keittiömestari, kaksoisolento, yhtä tatuoituna ja mustissaan. 

Bo Innovation, 60 Johnston Road.

www.boinnovation.com

http://youtu.be/b3AqsNkTRu4

Teksti Mikko Takala, kuva Hongkongista, video YouTubesta.

Matkaopas 2/2012 -lehdessä on Mikko Takalan ravintolajuttu Hongkongista.